miercuri, 17 aprilie, 2024

Decizie importantă privind pensiile în 2024! Paul Stănescu: „Noua lege a pensiilor face dreptate românilor!“

O decizie importantă a fost luată privind pensiile în 2024. Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că din luna ianuarie a anului viitor, toate pensiile vor crește. Liderul social-democrat a precizat că această lege a pensiilor este una corectă și va elimina nedreptățile care încă persistă în prezent.

Decizie importantă privind pensiile în 2024!

Guvernul condus de liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a asumat majorarea pensiilor. Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a menționat că reprezentanții partidului social s-au ținut de cuvânt o dată în plus și vor majora toate pensiile, așa cum au promis.

„Am reușit să convingem și partenerii de coaliție să mergem mai departe în Parlament cu legea pensiilor, pentru că acest acord reprezintă o decizie corectă și de bun-simț. Este drumul normal spre decență, spre o Românie mai echitabilă.

Rațiunea, dialogul politic civilizat și așezat, dar mai ales respectul față de cei care au muncit și au plătit taxe pentru această țară, au avut câștig de cauză și de această dată, în fața trăncănelii politice inutile și isterice“, a spus Paul Stănescu.

Paul Sătnescu: „Așteptăm de la AUR și USR să lase ipocrizia la o parte!“

Liderul social democrat a adăugat că așteaptă ca reprezentanții AUR și USR să lase ipocrizia la o parte și să voteze majorarea pensiilor românilor.

„Chiar dacă nu avem nevoie de niciun sprijin politic suplimentar pentru a adopta proiectul legislativ, cred că este o obligație morală și a celorlalți să spună «DA» unei legi care majorează pensiile de două ori în anul 2024. În caz contrar, să explice chiar propriilor familii de ce sunt împotriva intereselor legitime ale părinților și bunicilor lor. Așteptăm de la AUR și USR să lase ipocrizia la o parte. Altfel, vorbim de demagogie și de rea-voință, când găsesc tot felul de pretexte și susțin că nu pot fi crescute pensiile, pentru că nu există bani”, a menționat Paul Stănescu.

Liderului PSD a mai precizat că principiul după care se ghidează partidul său este unul simplu și clar: trebuie să dăm mai mult celor cu venituri mici.

„Această lege a pensiilor este una corectă și va elimina nedreptățile care încă persistă în prezent. Din ianuarie 2024, toate pensiile vor crește, apoi din septembrie se vor mări din nou, dar diferențiat: mai mult pentru cei dezavantajați, mai puțin pentru ceilalți”, a zis secretarul general al PSD.

O decizie importantă privind pensiile în 2024 a fost luată după ce Senatul a adoptat cu 85 de voturi pentru, 6 voturi împotrivă și 19 abțineri proiectul de lege privind sistemul public de pensii, după ce comisiile de specialitate au emis raport favorabil cu amendamentele admise. Liderii senatorilor USR şi AUR, Radu Mihail şi Claudiu Târziu, au solicitat retrimiterea la comisii a iniţiativei legislative, USR a cerut pentru trei săptămâni, iar AUR măcar pentru două săptămâni, însă ambele solicitări au fost respinse de către senatori. Propunerea de lege se află în procedură de urgenţă în Parlament, iar Camera Deputaţilor este for decizional pe proiect.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.