sâmbătă, 13 iulie, 2024

Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!

Considerat ca având cea mai pură apă din lume, izvorul „Elixirul vieții” se află în Munții Bucegi, România. Acest izvor este unul dintre destinațiile feerice din țară de la noi care atrage sute de turiști străini.

Izvorul „Elixirul vieții”, la 1.300 de metri altitudine

Conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, numărul turiștilor din țara noastră a crescut. În 2023 s-a înregistrat o creștere de 10,5% față de anul precedent. Cei mai mulți turiști vin din Germania, Israel și Italia.

Izvorul supranumit „Elixirul vieții” se află la o altitudine de 1.300 de metri înălțime, într-o zonă numită Cascada 7 izvoare. Aflat între Lacul Scropoasa și Lacul Bolboci, este la 10 minute distanță de mers pe jos de lacul de baraj artificial.

Pentru a ajunge la Cascada 7 izvoare, trebuie să pleci din Moroeni, județul Dâmbovița, pe drumul județean 714. La un moment dat, se face un urcuș pe un teren accidentat. Locul poate fi recunoscut după o cabană ce folosește drept loc de captare al apei și îmbuteliere.

Conform specialiștilor, izvorul curge neîntrerupt de 2.000 de ani. Potrivit legendei, zeul dacilor Zamolxis a băut din apa acestui izvor. Nu a fost dovedit, însă, dacă aici se află scuturi dacice.

Apa izvorăște din Munții Bucegi, fiind, conform testelor, o apă minerală pură 100%. Oamenii de știință susțin că izvorul trece printr-un câmp magnetic ce îi dă procentul de puritate. Testele chimice au fost făcute constant, dovedind de fiecare dată puritatea apei, unică în lume.

Nicolae Ceaușescu, convins că a găsit elixirul nemuririi

Primele teste ale apei datează încă din 1923, fiind reluate apoi în 1981 și 1989. Experții dictatorului Nicolae Ceaușescu au confirmat procentul maxim de puritate al apei. Se zvonea că liderul comunist a restricționat accesul la Cascada 7 Izvoare, fiind convins că acesta deține secretul nemuririi, motiv pentru care și-a și primit numele de „Elixirul vieții”. După 1990, diverși specialiști străini, inclusiv din Germania și Franța, au efectuat teste. Toți au ajuns la aceeași concluzie, apa izvorului nu conține impurități.

Totodată, se mai zvonea că experții lui Ceaușescu ar mai fi descoperit un lac subteran, cu un debit de peste 4.000 de litri pe secundă, care se află chiar sub stânca din care izvorăște cascada la suprafață. Printre specialiștii care s-au ocupat de cascadă se numără Grigore Marinescu și Gheorghe Murceanu.

Există două teorii privind fenomenul de la Cascada 7 Izvoare. Prima teorie este cea a câmpului magnetic prin care trece cascada, anomalii asemănătoare regăsindu-se în zonă. Cea de-a doua teorie este aceea cum că apa străbate un zăcământ de argint care o purifică.

Puțini știu că țara noastră deține o sursă de apă deosebit de importantă, despre care se vorbește în toată lumea. Acest izvor a fost descoperit cu mii de ani în urmă, iar legendele spun că oamenii aveau impresia că este „apă vie”.

Mulți turiști care au aflat de acest loc inedit, vin la izvorul „Elixirul vieții” pentru a vedea cu ochii lor. Indiferent de locul de proveniență, milioane de turiști vin în țara noastră pentru a se bucura de peisaje, dar și de „comorile” care stau ascunde pe aceste meleaguri.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.