marți, 21 martie, 2023

Klaus Iohannis pune batista pe țambal în cazul Canalului Bâstroe!

Publicat:

În plin scandal legat de dragarea Canalului Bâstroe și a modului în care este afectată România de această decizie luată de ucraineni, președintele României a ieșit, în sfârșit, cu declarații legate de acest subiect extrem de fierbinte. Klaus Iohannis pune batista pe țambal în cazul Canalului Bâstroe, spunând că

În stitlul caracteristic, Klaus Iohannis pune batista pe țambal în cazul Canalului Bâstroe!

Lumea politică din România a dezbătut intens, în ultimele zile, problema legată de decizia ucrainenilor a de a draga Canalul Bâstroe și despre modul în care asta afectează grav România. Președintele, prins cu plecarea la întâlnirea Formatul B9, de la Varșovia, s-a făcut că nu vede problema și nu a făcut nicio declarație în legătură cu acest subiect.

Iată că, până la urmă, forțat de presă, dar și de reacțiile agresive venite din partea PSD, președintele Klaus Iohannis s-a decis să vorbească despre acest subiect extrem de important pentru România.

Și când toată lumea se aștepta ca Iohannis să fie tranșant în legătură cu acest subiect, președintele dumneavoastră a pus frumos batista pe țambal, spunând că nu avem motive să ne facem griji.

„Nu trebuie să amestecăm îngrijorarea și măsurile concrete pentru prezervarea Deltei Dunării cu diverse abordări politice de moment”, fix asta a declarat Klaus Iohannis.

La atâta timp după ce ucrainenii au început deja lucrările de dragare, ba chiar au precizat, într-o postare pe Twitter, a Ministerului Infrastructurii din Ucraina, că adâncimea de navigare pe Canalul Bâstroe a crescut de la 3,9 la 6,5 metri, Klaus Iohannis a spus foarte senin că pe acel canal se draghează de ani de zile, pentru că ucrainenii îl folosesc pentru navigare și că ar trebui să vorbim cu ucrainenii despre acest subiect.

A dat vina pe politicienii… care țin discursuri inflamate

Potrivit președintelui, ucrainenii draghează pentru întreținere și mai întâi trebuie să verificăm ce se întâmplă acolo și pe urmă să ieși cu declarații. Deci faptul că ucrainenii spun că au crescut adâncimea de navigare nu contează și că trebuie să cerem și noi voie să mergem să vedem dacă e așa.

Și Klaus Iohannis nu s-a oprit aici cu declarațiile. În loc să aibă o atitudine fermă la adresa acțiunilor ucrainene, președintele dumneavoastră a acuzat că unii politicieni români țin discursuri inflamate și că nu este momentul potrivit să atacăm ucrainenii.

Ba, mai mult, Iohannis a spus că este de înțeles că Ucraina vrea să iasă undeva cu marfa sa, în condițiile în care porturile lor la Marea Neagră sunt blocate de ruși. Păi și cu interesele României privind prezervarea Deltei Dunării cum rămâne? Președintele dumneavoastră a recunoscut că România ar avea asemenea interese, dar mai importante sunt, probabil interesele lui.

De unde această atitudine împăciuitoare la adresa Ucrainei din partea lui Klaus Iohannis. Simplu! El nu vrea să se pună rău cu Volodimir Zelenski, președintele ridicat în slăvi de șefii UE și chiar de președintele SUA, Joe Biden. Președintele dumneavoastră nu vrea să-i supere cumva pe americani deoarece visează în continuare la acel loc călduț la NATO, despre care se vorbește în ultima vreme, că ar urma să se suie după ce își termină mandatul. Așa se explică de ce Klaus Iohannis pune batista pe țambal în cazul Canalului Bâstroe.

Interesant de citit

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite