luni, 25 septembrie, 2023

Motiv halucinant pentru care un bărbat a fost concediat! Stătea până la șase ore pe zi la toaletă!

Un angajat din China a fost concediat pentru că stătea până la șase ore pe zi la toaletă spunând că are o problemă medicală. Wang a suferit o intervenție chirurgicală pentru o problemă anorectală, dar a declarat că încă simțea dureri de la vindecarea operației.

Dat afară pentru că stătea până la șase ore pe zi la toaletă!

Bărbatul care a fost demis a fost identificat doar după numele de familie Wang. Acesta a declarat că a suferit o intervenție chirurgicală pentru o problemă anorectală și chiar dacă a trecuse o lună de la vindecarea operației încă simțea dureri.

Informațiile legate de modul în care a fost demis bărbatul au fost făcute publice de publicația Laodong Daily, afiliată statului și specializată în știri legate de muncă. Potrivit publicației chineze, Wang a început să petreacă între trei și șase ore în toaletă în fiecare zi. Reprezentanții firmei unde lucra Wang au precizat că acesta a fost la toaletă de 22 de ori între 7 și 17 septembrie 2015.

Mersul la toaleta varia între 47 de minute și 196 de minute, mergând uneori și de 3-4 ori pe zi.

Wang a fost demis de la locul său de muncă din Tianjin în septembrie 2015, șefii săi invocând regulile personalului referitoare la întârzieri, plecarea mai devreme de la serviciu și absențe neautorizate.

În octombrie 2015, Wang s-a adresat instanței pentru a-și recăpăta poziția, iar cele două părți au început un proces judiciar îndelungat pentru rezolvarea litigiului de muncă.

Ulterior, magistrații de la Curtea Supremă a hotărât că perioadele de timp pe care Wang le petrecea la toaletă nu se încadrau în „nevoi psihologice rezonabile și normale” și că rămâne concediat.

Deși toată povestea s-a petrecut între 2015 și 2016, aceasta a fost prezentată din nou acum, pe rețelele de socializare chineză, de către un agent de știri susținut de Partidul Comunist, numit The Paper.

„În fiecare zi petrece o jumătate de zi la toaletă. Deci, câte ore lucra de fapt?”

Postând-o pe canalul lor Weibo, povestea a provocat dezbateri masive, cu peste 6.120 de comentarii generate, mulți utilizatori întrebându-se cum de picioarele bărbatului încă mai funcționează după perioade atât de lungi la toaletă.

„Cred că acest angajat este cam prea mult. Este evident că boala fizică nu a fost vindecată. Oricât de atentă este compania, nu face caritate. În toaletă timp de trei, patru ore? Dormea acolo?”, a întrebat un utilizator.

„În fiecare zi petrece o jumătate de zi la toaletă. Deci, câte ore lucra de fapt?”, a scris un alt utilizator de pe Weibo, adăugând un emoji.

Au fost și internauți care au considerat că Wang a fost dat afară în mod eronat.

„Concedierea nu este corectă pentru muncitori, dar nici pentru companii nu este corectă concedierea. Dacă mai lucrezi cu 2-3 ore suplimentare, nicio firmă nu te va da în judecată pentru încălcarea legii muncii și nici nu te plătește în plus“, a comentat un alt utilizator al rețelei de socializare.

După ce un bărbat a fost demis pentru că stătea până la șase ore pe zi la toaletă, unele companii din China au fost criticate pentru măsuri restrictive referitoare la pauzele de toaletă. În 2021, o companie de tehnologie din sudul Chinei a stârnit indignarea angajaților prin amenzile aplicate celor care foloseau toaleta de mai mult de o dată pe zi, conform SCMP.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite