luni, 13 mai, 2024

Multe vorbe goale aruncate de liderul ucrainean! La ce întrebări ar fi trebuit să răspundă Zelenski

Volodimir Zelenski a venit în România, a schimbat amabilități cu autoritățile statului, a aruncat multe vorbe goale despre cât de mult apreciază el sprijinul acordat de țara noastră. Liderul ucrainean a stat de vorbă cu câțiva jurnaliști români, fără a fi însă nevoit să să răspundă la întrebările care îi interesau pe români.

Multe vorbe goale aruncate de liderul ucrainean!

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a venit marți la București și a discutat cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul Marcel Ciolacu, cu președintele Senatului, Nicolae Ciucă, dar și cu președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

În schimb, Zelenski a evitat să se adreseze camerelor reunite ale Parlamentului, deși acest lucru fusese anunțat în programul inițial.

În condițiile în care Zelenski s-a adresat Parlamentului în toate țările unde a fost în vizite oficiale, faptul că la București nu a catadicsit să facă acest lucru a părut o mare gafă diplomatică, dacă n uchiar o grosolănie din partea liderului ucrainean.

Întrebat de ce nu s-a mai adresat Parlamentului, președintele dumneavoastră a cam dat-o din colț în colț, precizând că agenda președintelui Zelenski a fost negociată de cele doua delegații și comunicată public. Observând bâlbâiala președintelui dumneavoastră, Zelenski s-a băgat în discuție, spunând că nu e genul care să fugă de ținut discursuri, doar că de această dată nu a pregătit niciun discurs pe care să îl țină în Parlament. Răspunsul a părut cusut ață albă, atâta timp cât acest lucru fusese anunțat în programul oficial al liderului ucrainean în România.

Într-adevăr, lui Zelenski îi place să se audă vorbind, mai ales atunci când îi sunt ridicate mingi la fileu, așa cum s-a întâmplat la întâlnirea cu câțiva jurnaliști români. Astfel, liderul ucrainean a avut ocazia să rostogolească multe vorbe goale, despre cum le mulțumește el românilor pentru susținere și ajutor.

Surse din Parlament susțin că Zelenski avea pregătit un discurs pe care urma să îl țină în plenul Parlamentului și decizia de a-l anula a ținut partea ucraineană, în urma primirii unor informații potrivt cărora ar fi organizat ceva reprezentanții AUR și Dianei Șoșoacă.

La ce întrebări ar fi trebuit să răspundă Zelenski

Liderul ucrainean a acceptat să stea de vorbă cu câțiva jurnaliști români, care însă nu i-au adresat nicio întrebare incomodă. Astfel, nimeni nu l-a întrebat despre modul în care este tratată minoritatea românească din Ucraina, despre faptul românii de acolo că nu pot învăța în limba maternă sau despre bisericile românești. El a amintit într-un răspuns că a discutat cu președintele dumneavoastră despre minoritățile naționale și… cam atât.

De asemenea, niciun jurnalist român nu a îndrăznit să îl întrebe pe Zelenski care este situația cu Canalul Bîstroe și cum a fost aplanat scandalul iscat de faptul că acest canal a fost dragat de partea ucraineană.

În ceea ce îl privește pe președintele dumneavoastră, pe pagina sa de socializare românii l-au criticat dur pentru declarațiile făcute în legătură cu Ucraina. Dar cel mai liniștit om din România nu prea pare interesat ce cred sau vor românii, ci s-a grăbit ă-și programeze vizita în Ungaria.

Așadar, vizita liderului ucrainean în România a adus multe vorbe goale aruncate de acesta, în timp ce la întrebări importante pentru români, Zelenski nu a răspuns.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.