O femeie a murit la biserică în timpul slujbei! Totul s-a întâmplat sub ochii credincioșilor

Tragedie într-o zi sfânta! O femeie a murit la biserică în timpul slujbei. Bătrâna în vârstă de 86 de ani din Focșani a murit în dimineața zilei de joi, 25 mai 2023, în timpul slujbei de prăznuire a Înălțării Domnului. Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea a fost chemat imediat, dar medicii au constatat că ea se afla deja în stop cardio-respirator. Cazul femeii a fost preluat de medicii legiști.

O femeie a murit la biserică în timpul slujbei de la biserica „Proorocul Samuil”

Aceasta participa la slujbă în Biserica „Proorocul Samuil” din Focșani situată în vecinătatea școlii „Ion Basgan“. Martorii care se aflau la sfânta Liturghie au spus că femeia a venit dimineață la biserică și s-a așezat pe un scaun pentru a participa la slujbă. Dintr-o dată, aceasta a acuzat o stare rău.

Femeia și-a pierdut cunoștința, iar ulterior nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

„Joi, la ora 07,57, SAJ Vrancea a primit o solicitare pentru persoană cu o stare de lipotimie, la biserica de pe Strada Mare a Unirii din Focşani. La solicitare s-a deplasat un echipaj SAJ de urgenţă tip B2, cu asistent, care a identificat o persoana de 86 ani, de sex feminin, aflată în stop cardio-respirator. Echipajul de pe ambulanţă a început manevrele de resuscitare cardio-pulmonară avansate. La solicitare s-a deplasat şi un echipaj SAJ tip B1, cu medic”, a precizat purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea, Gabriela Moroş.

Femeii i-au fost aplicate manevre de resuscitare timp de 45 minute, în zadar, fiindcă rezultatul nu a fost unul pozitiv. Din nefericire, nu s-a mai putut face nimic, iar focșăneancă a fost declarată moartă pe loc. La fața locului s-au deplasat atât polițiștii, cât și Serviciul de Medicină Legală pentru a prelua corpul neînsuflețit al femeii și pentru a face o autopsie din care să rezulte cauzele decesului.

A fost solicitat un elicopter SMURD, după ce o femeie a leșinat într-o biserică

În luna aprilie 2023, o femeie a fost preluată în stare gravă de elicopterul SMURD. Bătrâna, în vârstă de 75 de ani, se prăbușise din picioare și a leșinat în timpul slujbei dintr-o biserică din Botoșani. Ea a fost preluată de ambulanță și dusă la secția de Urgențe.

După mai multe investigații de specialitate, i-a fost pus diagnosticul de disecție de aortă și a fost transportată la o clinică din Iași.

La fața locului au sosit și pompierii pentru a asigura măsurile de prevenire a unui incident la aterizarea și decolarea elicopterului pe terenul UM01189.

Disecția aortică este o afecțiune gravă în care există o ruptură în peretele arterei majore care transportă sângele din inimă (aortă). Pe măsură ce lacrima se prelinge de-a lungul peretelui aortei, sângele poate curge între straturile peretelui vaselor de sânge (disecție). Acest lucru poate duce la ruptura aortică sau scăderea fluxului sanguin (ischemie) către organe.

Fețele bisericeşti explică de ce unii oameni au o senzație de rău și stări de leșin în biserica. Daca excludem cauzele fizice, precum canicula, fumatul sau anxietatea, preoții ne oferă cauza spirituală a acestei stări neplăcute.

„De obicei, în timpul slujbelor li se face rău celor care nu și-au mărturisit păcatele. În timpul slujbei, harul lui Dumnezeu acţionează, dar sufletul pătat nu-l poate primi și atunci omului i se face rău!”, spune părintele Ambrozie Iurasov.

Femeii care a murit la biserică în timpul slujbei de Înălțare din Focșani i se va face o autopsie pentru a stabili exact cauza morții.

 

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite