O fetiță de 2 ani a căzut de la etajul al doilea al unui bloc! S-a suit pe o noptieră și s-a aplecat peste geamul deschis

O fetiță de 2 ani a căzut de la etajul al doilea al unui bloc din Timișoara, unde locuiește împreună cu familia. Vina pentru acest incident ar aparține părinților care au lăsat-o nesupravegheată pe micuță. Aceasta s-a suit pe o noptieră şi s-a aplecat peste un geam deschis. Fetița a fost preluată, conștientă, de un echipaj SMURD și dusă la spital. În acest caz, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș a demarat o anchetă pentru a vedea condițiile în care era ținută fetița de către mamă şi concubinul acesteia.

O fetiță de 2 ani a căzut de la etajul al doilea al unui bloc!

Caz grav la Timișoara, acolo unde o fetiță a căzut de la etajul al doilea al unui bloc unde locuia împreună cu mama sa și cu concubinul acesteia. Din câte se pare, micuța a fost lăsată nesupravegheată și s-a suit pe o noptieră, după care s-a aplecat peste geamul care era lăsat deschis. Din fericire, fetița a căzut pe copertina de la intrarea în bloc, situată la etajul 1.

Plânsetele micuței au alertat o vecină care trecea prin zonă și a sunat imediat la numărul unic de urgență 112.

La fața locului, s-a deplasat un echipaj medical, care a transportat minora la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Medicii au menționat că fetița era conștientă în momentul în care a fost preluată și dusă la spital.

„Eu am trecut pe aici și am auzit plânsete. Imediat am sunat la 112. A venit un echipaj medical și au luat copilul. Nu e normal să se întâmple așa ceva. Sigur părinții sunt vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat. Nu poți lăsa un copil așa mic nesupravegheat!“, a spus femeia care a sunat la 112.

„La data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 14:42, polițiștii Secției 4 Poliție Urbană Timișoara au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că un copil ar fi căzut  de la etajul 2 al unui bloc situat pe strada Timiș, din municipiul Timișoara. Polițiștii s-au deplasat de urgență la fașa locului și, din primele verificări, au constatat că o fetiță în vârstă de 2 ani și 4 luni a căzut accidental de la etajul 2 al blocului în care locuiește pe acoperișul de la intrarea în scara blocului”, au declarat reprezentanții IPJ Timiș.

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă

În această cauză, polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea incidentului nefericit.

În plus, polițiștii au sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și protecția Copilului Timiș, care urmează să facă o anchetă socială pentru a stabili modul în care era crescută fetița de către mama sa și de concubinul acesteia.

„Colegii noștri de la serviciul de intervenție în regim de urgență au fost anunțați telefonic cu privire la acest caz. În prezent, are loc evaluarea inițială a cazului, și totodată ne-am asigurat că nu mai sunt alți copii la domiciliu“, a precizat Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Timiș, în legătură cu cazul în care o fetiță de 2 ani a căzut de la etajul al doilea al unui bloc din Timișoara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite