marți, 5 decembrie, 2023

O mamă a rămas cu inima sfâșiată de durere! Fiul său a fost găsit fără viață din cauza medicamentelor prescrise de medici

O mamă a rămas cu inima sfâșiată de durere după ce fiul ei a fost găsit fără viață din cauza medicamentelor prescrise de medici, într-o celulă a închisorii. Michael McDonagh, tată a unui copil, a fost găsit fără semne vitale în celula închisorii, în februarie 2019.

Un bărbat a fost găsit fără viață din cauza medicamentelor prescrise de medici

Michael McDonagh, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit fără viață la HMP Forest Bank în februarie 2019. Comisia de anchetă a aflat că bărbatului îi fuseseră prescrise o serie de medicamente pentru tratarea problemelor de sănătate mintală, inclusiv schizofrenie, anxietate și depresie, precum și probleme legate de abuzul de substanțe. Mama lui, Margaret Pomeroy, a declarat în instanță că este „complet sfâșiată” de moartea fiului ei, pe care l-a descris ca fiind un „băiat dulce” cu o „personalitate grijulie și un zâmbet care putea lumina orice cameră”.

„Din punct de vedere fizic, mă doare că nu-l pot vedea, atinge, mirosi sau auzi. Mă simt complet sfâșiată. A trebuit să suport o așteptare de 4 ani până am ajuns în acest punct”, a spus femeia.

Ea a declarat în fața instanței că „nu putea înțelege” cum a murit fiul ei sub supravegherea celor care ar fi trebuit să aibă grijă de el.

„Nu vreau ca alte familii să treacă prin ceea ce am trăit noi. Sunt recunoscătoare în fiecare zi pentru timpul pe care am avut ocazia să îl petrec cu el”, a adăugat aceasta.

Drept mărturie, patologul Dr. Naomi Carter a spus că autopsia a arătat că McDonagh a murit din cauza bronhopneumoniei după administrarea unui antidepresiv al sistemului nervos, care probabil a fost luat împreuna cu alte medicamente. Un raport toxicologic a constatat prezența de mirtazapină, pregabalină, olanzapină și metadonă (toate acestea îi fuseseră prescrise) în sânge. Medicii au descoperit și quetiapină, care nu i-a fost prescrisă, dar au spus că nu au putut identifica un singur medicament ca fiind responsabil pentru moartea sa. S-a aflat că bărbatului i-au fost prescris metadonă cu doar câteva zile înainte, pentru a putea face față simptomelor de sevraj după ce recunoscuse că a luat buprenorfină, un opioid.

„Impactul cumulativ al acestor medicamente a fost de a-i deprima sistemul nervos”, a spus Naomi Carter, medic patolog.

Trupul bărbatului nu prezenta semne de agresiune fizică

Lindsey Ward, care a efectuat raportul toxicologic, a spus că nivelul de metadonă din sângele bărbatului avea un nivel obișnuit, dar că este posibil să fi fost „picătura care a umplut paharul” în funcție de nivelul de toleranță al bărbatului la metadonă și alte opioide. În timpul anchetei s-a aflat că medicii psihiatrici de la Forest Bank erau îngrijorați cu privire la prescripția de pregabalină, care era folosită pentru tratarea anxietății, deoarece deținuții îi vizau adesea pe cei cărora le era prescrisă.

Simon Plunkett, consultant psihiatric criminalist, a spus că și-a exprimat pentru prima dată ideea de a nu-i mai administra bărbatului acest medicament în octombrie 2018, dar acest lucru a fost pus în practică abia în februarie 2019, lună fatidică pentru bărbat.
Acesta a adăugat că tânărul de 27 de ani părea „anxios” în legătură cu renunțarea la medicament și refuza să meargă la doctorul Plunkett, ceea ce a dus în cele din urmă la modificarea planurilor de tratament fără a-l mai consulta. Medicul a adăugat că a simțit că McDonagh era un „om foarte complex”. Ancheta continuă, după ce bărbatul a fost găsit fără viață din cauza medicamentelor prescrise de medici.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.