duminică, 21 iulie, 2024

O româncă a construit o afacere de succes în Italia în domeniul esteticii “Am mers în Italia pentru o vacanță”

O româncă a construit o afacere de succes în Italia. Claudia Sofran, stabilită în Italia de 14 ani, povestește cum a reușit să pună pe picioare o afacere fructuoasă în domeniul esteticii de la zero.

O româncă a construit o afacere de succes în Italia. Cum a reușit?

Românca a început prin a-și construi o bază solidă de clienți în domeniul în care activa, acumulând astfel experiențe de viață din care mulți ar avea ce învăța.

De curamd, femeia și-a mutat salonul de estetică la marginea orașului Terni, aproape de locația anterioară a salonului, dar într-un spațiu mai mare, mai luminos și mai vizibil.

Pentru a lărgi orizonturile afacerii denumite „Estetica Diva”, Claudia a cerut sfaturile profesioniștilor Sofia Perotti, Jessica Cappoccetti și Aurora MArcelli.

„Am venit în Italia pentru o vacanță. Am decis să rămân deoarece m-a cucerit complet. Am învățat limba italiană trăind printre oameni, lucrând într-un magazin și, în același timp, am finalizat studiile universitare în România, terminând experiența în pedagogie și psihologie de la distanță”, a declarat afacerista.

 

„Am fost mereu atrasă de lumea esteticii. După ce mi-am obținut diploma, nu am intrat în cariera didactică. Aveam alte aspirații, așa că am urmat cursuri la Leo School, cu intenția de a deschide propriul meu salon. La teorie am adăugat practica prin experiențe de lucru și stagii în sector”, a adăugat Claudia.

Primul pas în domeniul antreprenoriatului l-a făcut în urmă cu opt ani inspirată doar de ceea ce văzuse în țară. Un pas important în viața mea profesională, numind activitatea Diva, evocând ceva ce văzusem în România și care m-a impresionat pozitiv. Am stat patru ani în centrul orașului, apoi m-am mutat în Borgo Rivo și acum sunt aici în noul salon”, a spus ea.

Claudia mizează pe experiența de calitate a clienților

Claudia a fost motivată să crească și să atragă cât mai mulți clienți fideli, astfel că a investit în aparatură de calitate pentru a oferi o experiență deosebită celor care calcă pragul salonului.

„Am luat această decizie mizând pe un local care are o lumină și o vizibilitate diferite. Avem aparatură pentru tratamente de riduri, masaje reductorii și drenante. Avem și echipamente specializate în podotehnică.

Angajamentul a fost întotdeauna maxim pentru a satisface fiecare client, punând accent pe calitate. Am început de la 28 de metri pătrați pentru a ajunge la 180. Un obiectiv important atins cu sacrificii, pasiune și atenție la detalii”, a declarat femeia.

Claudia este recunoscatoare echipei pe care o are în spate și accentuează cât de importantă este aceasta pentru ca afacerea să meargă ca pe roate. Secretul lor este să rămână mereu în pas cu ultimele tendințe din domeniul esteticii.

„Bărbații cer masaje decontracturante pentru spate, epilare cu laser și tratamente faciale. Publicul nostru este destul de divers”, ne spune aceasta.

În sfârșit, Claudia a transmis un mesaj prin care ne împărtășește ce semnificație are această afacere pentru ea și care e misiunea afacerii sale.

„A te bucura de un moment de relaxare, indiferent de tratamentul ales, este obiectivul pe care îl avem pentru fiecare client care se deconectează de la viața de zi cu zi, de la rutină pentru a ne vizita.

Am început de la 28 de metri pătrați pentru a ajunge la 180. Un obiectiv important atins cu sacrificii, pasiune și atenție la detalii.

Cele mai grele și provocatoare ascensiuni sunt cele care te duc, sau te fac să vezi, cel mai frumos peisaj”, a împărtășit Claudia Sofran.

O româncă a construit o afacere de succes în Italia în domeniu esteticii.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite