duminică, 19 mai, 2024

Practicile abuzive ale restaurantelor dintr-o faimoasă stațiune turistică din Europa. „Am fost deja alungați din apartamentele noastre”

Primarul faimoasei stațiuni europene a tras un semnal de alarmă cu privire la practicile abuzive ale restaurantelor, prin care impun un cost minim al consumației ce poate atinge și 5.000 de euro pentru o masă. Cu toate că stațiunea Saint-Tropez este recunoscută ca una dintre cele mai de elită destinații din Europa, primarul localității dezvăluie practicile necurate ale restaurantelor prin care acestea solicită o consumație minimă de peste 5.000 de euro pentru a rezerva o masă.

Practicile abuzive ale restaurantelor din Saint-Tropez

Costul minim care este cerut pentru consumație poate varia între 1.500 de euro de persoană și peste 5.000 de euro pentru o masă, în funcție de restaurant.

„Este simplu, la rezervare ți se spune clar: «avem o masă la 5.000 de euro, OK pentru tine?». Dacă nu, ei bine, nu mai există altă masă”, a povestit o persoană care s-a confruntat cu această situație.

Câteva persoane bine informate cu privire la această situație au afirmat că această practică a început să irite chiar și clienții foarte bogați, aceștia fiind deranjați că trebuie să-și dezvăluie grosimea portofelului înainte de a se așeza la masă și de a avea oportunitatea de a consulta meniul. A fost descoperit de asemenea că unele restaurante cer bacșișuri mai mari sau chiar refuză clienții despre care se consideră că în trecut nu au cheltuit suficient de mult.

O sursă din industrie a explicat modul în care funcționează acest sistem dezvoltat de proprietarii și managerii restaurantelor. Se solicită numele și prenumele. Se verifică dacă persoana este înregistrată în sistemul lor. Apoi, se evaluează suma cheltuită până în acel moment, inclusiv comenzi de băuturi etc. Dacă numele nu apare sau dacă aceștia nu fac parte din categoria de clienți preferențiali, li se vă spune că restaurantul este ocupat până la sfârșitul lunii august. După aceea, vor fi îndrumați către un alt restaurant din același grup.

Primarul stațiunii este de părere că localnicii sunt îndepărtați din stațiune

Silvia Siri, primarul din Saint-Tropez, a început o luptă împotriva practicilor respective, chiar dacă a fost aleasă pentru a conduce una dintre cele mai luxoase destinații din Franța, preferată a celebrităților de la Hollywood și din întreaga lume.

„Aceste practici sunt odioase pentru stațiune și, prin urmare, pentru clientela noastră, dar și localnici. Am fost deja alungați din apartamentele noastre iar destul de în curând vom fi alungați de asemenea din restaurantele noastre, fără să mai putem să mâncăm în oraș”, a adăugat ea.

În prima parte a afirmației, ea face referire la aplicațiile online de rezervare precum Booking.com sau Airbnb, care au stârnit nemulțumiri în destul de multe orașe europene. De asemenea, Siri a comunicat că va iniția discuții cu proprietarii restaurantelor și i-a avertizat că ar putea să-și pună în pericol licența dacă localurile lor sunt găsite vinovate de „constituirea unor baze de date ilegale cu clienți” sau de „extorsiune”.

Diverse sondaje efectuate în ultimii ani au relevat faptul că localnicii din Saint-Tropez s-au săturat de prețurile excesive, serviciile necorespunzătoare, personalul slab calificat din restaurante și practicile abuzive ale restaurantelor.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.