duminică, 3 decembrie, 2023

România impune cenzura pe Youtube și Facebook! Cum și-a băgat CNA coada

România impune cenzura pe Youtube și Facebook! Sub pretextul armonizării legislației interne cu o Directivă UE, la noi platfomele Facebook, YouTube și Instagram vor avea reglementări care se aplică pentru TV şi Radio.

Grav este faptul că noul cerber al spațiului digital va fi în România CNA. Potrivit ui Mircea Toma, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, CNA va deține o calitate specială, de „trusted partner”. Cu alte cuvinte dacă CNA va decide că un canal de pe Youtube, spre exemplu, are un conținut care nu corespudne „normelor“, atunci reacția promptă a celor de la Youtube va fi să închidă acel canal.

România impune cenzura pe Youtube și Facebook!

Libertatea de exprimare reprezintă unul dintre drepturile fundamentale ale unei lumi democratice. Asta va deveni istorie în România, unde cenzura a fost legiferată!

CNA, care taie și spânzură atunci când vine vorba de TV și Radio, va primi, prin modificarea Codului Audiovizualului, dreptul de a decide și în spațiul digital. Cu alte cuvinte, dacă membrii CNA vor considera că un canal de Youtube, o pagină de Facebook sau Instagram nu respectă niște așa-zise norme, vor fi închise fără vreun drept de apărare.

Astfel de decizii au mai fost luate și înainte ca totul să fie trecut în lege, precum închiderea canalului de Youtube al lui Ion Cristoiu, conturile Gold FM, ale lui Luis Lazarus și Zeus TV. Dar acestea au fost până acum niște excepții, niște încălcări grave, care nu aveau niciun temei legal. Acum, băieții deștepți din politica românească s-au gândit ca ar fi bine să legalizeze cenzura, chipurile pentru a respecta o Directivă UE, dată de alți politicieni, cu interese, de la nivel european.

Crampoanele care vor fi puse pe gâtul presei au fost confirmate chiar de Mircea Toma, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, care a declarat că s-a modificat legea, reglementările valabile pentru TV și Radio extinzându-se şi asupra spaţiului digital, respectiv platfomele Facebook, YouTube, Instagram.

Ai supărat CNA, eșți ras!

Și dacă cineva mai avea dubii în legătură cu modul cum va funcționa cenzura spațiului digital, tot Mircea Toma, care a uitat că a fost cândva jurnalist și s-a confruntat cu diverse forme de cenzură, a făcut precizări. Astfel, zice Mircea Toma, în viitorul apropiat, CNA va deţine o calitate specială, de „trusted partner”. Adică YouTube, Facebook și Instagram vor fi nevoită să danseze așa cum va cânta CNA! Astfel, dacă un canal de Youtube sau o pagină de Facebook sau Instagram, de unde multe trusturi mass media obțin bani cu care își plătesc anagajații, nu va fi pe placul celor de la CNA, atunci vor fi închise imediat, fără a da posibilitatea celui care le deține să se apere în vreun fel.

Cu alte cuvinte, dacă un ziar, televiziune, post de radio sau freelencer va îndrăzni să spună, pe canalul sau pe pagina pe care le dețin, ceva care nu este pe placul celor de la CNA, a se citi oameni puși în același funcții de oameni politici, atunci, în mod automat, acele canale / pagini vor fi închise.

România impune cenzura pe Youtube și Facebook, iar toată mass media va fi nevoită, dacă dorește să mai trăiască, să fie la cheremul politicienilor care au oameni puși în CNA.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.