vineri, 12 aprilie, 2024

Salariul minim va fi modificat! Măsura este impusă de Comisia Europeană

Comisia Europeană a întocmit o analiză detaliată privind dezechilibrele macroeconomice ale României. În acest raport, instituția a furnizat detalii cu privire la salariul minim și ajustările asupra acestuia. Comisia Europeană a evidențiat caracterul delicat al procesului de stabilire a salariului minim. În cadrul acestei evaluări, Executivul comunitar a subliniat că salariul minim poate fi modificat doar de Guvern „pe baze discreționare”.

Salariul minim va fi modificat! Ce riscuri și beneficii se conturează

Guvernul stabilește salariul minim legal în urma negocierilor consultative cu sindicatele și patronatele. Nivelul salariului minim este reevaluat în fiecare an, de obicei în luna ianuarie. Cu toate acestea, ajustări ad-hoc pot fi realizate și în timpul anului.

„Atunci când decide o majorare, Guvernul utilizează o gamă largă de indicatori macroeconomici (inflaţie, salarii, productivitate şi evoluţia generală a pieţei muncii), dar nu urmează o formulă clară”, subliniază Executivul comunitar.

De asemenea, conform autorității europene, se evidențiază atât riscurile, cât și beneficiile asociate cu creșterile semnificative ale salariului minim. Potrivit Executivului, salariul minim servește ca o protecție pentru muncitorii cu o putere redusă de negociere și poate contribui la reducerea sărăciei printre cei angajați.

Scopul salariului minim este să sprijine creșterea veniturilor și a productivității muncii, să îmbunătățească bunăstarea lucrătorilor din segmentul inferior al distribuției veniturilor și să reducă inegalitățile, a subliniat autoritatea europeană.

Cu toate acestea, Comisia Europeană susține că salariul minim ar putea să nu fie cel mai eficient instrument pentru reducerea inegalității și sărăciei.

„În acelaşi timp, salariul minim ar putea să nu fie cel mai eficient instrument pentru a reduce inegalitatea şi sărăcia. El tinde să fie un instrument slab concentrat pentru acest scop şi susţine mai degrabă indivizii decât gospodăriile şi acoperă numai persoanele angajate”, transmite Executivul comunitar.

Există riscul unui val de concedieri

Pe de altă parte, analiza indică faptul că majorările excesive ale salariilor ar putea avea repercusiuni negative asupra ratei de ocupare. În anumite circumstanțe, angajatorii ar putea reacționa la creșterea salariului minim prin concedierea angajaților mai puțin productivi. Există, de asemenea, riscul ca majorările substanțiale ale salariului minim să ducă la o dorință mai scăzută a angajaților de a-și îmbunătăți competențele, conform analizei.

La nivel macroeconomic, creșterile semnificative ale salariului minim ar putea contribui la deteriorarea dezechilibrelor externe, printr-o creștere a absorbției. Pe termen lung, acestea ar putea duce la pierderi în ceea ce privește competitivitatea costurilor.

Această situație este relevantă îndeosebi în țările cu o putere redusă de negociere colectivă, cum ar fi România, afirmă Comisia Europeană.

„În aceste cazuri, unii economişti susţin că procesul de stabilire a salariului minim ar trebui luat, cel puţin parţial, din mâinile politicienilor şi fie delegarea sa către experţi independenţi, fie utilizarea unei formule matematice, cum este în prezent cazul în Franţa şi Ţările de Jos”, se arată în raport.

Executivul comunitar subliniază că evoluțiile recente ale salariului minim în România evidențiază necesitatea unei reforme ambițioase. Astfel, Executivul comunitar a ajuns la concluzia că ajustările prin care salariul minim va fi modificat ar trebui să fie mai previzibile și să țină cont de nevoile fundamentale ale economiei. Această reformă ar trebui elaborată în colaborare cu partenerii sociali, astfel încât să respecte în întregime cerințele Directivei UE din 2022 privind salariul minim adecvat.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.