luni, 24 iunie, 2024

Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba

Reprezentații Ryanair au anunțat tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Tarifele aeriene în sezonul de vârf al verii vor fi mai scăzute decât estimările anterioare ale companiei, marcând o notă de prudență rară într-o industrie care a cunoscut o creștere semnificativă în ultimul an. Directorul executiv, Michael O’Leary, a declarat luni, 20 mai, că, deși în general cererea de zboruri a fost „pozitivă”, prețurile practicate recent se află sub așteptările inițiale ale companiei.

Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion!

Anterior, O’Leary a anunțat că tarifele vor crește cu până la 10% în această vară, anticipând o creștere semnificativă a prețurilor. Cu toate acestea, în lumina recentei evoluții, directorul companiei aeriene își revizuiește acum estimările, exprimându-și convingerea că tarifele vor înregistra „cel mult un avans modest” față de vara trecută, și asta doar în cel mai fericit caz.

Companiile aeriene au raportat o creștere semnificativă a cererii în ultimul an, bucurându-se de o revenire treptată pe măsură ce restricțiile legate de pandemie s-au relaxat în anumite regiuni. Această creștere a cererii a permis companiilor aeriene să-și ajusteze tarifele și să înregistreze profituri substanțiale. Potrivit datelor furnizate de Uniunea Europeană, tarifele medii ale biletelor de avion din Europa au crescut cu aproximativ 20-30% în vara anului 2023 față de aceeași perioadă din 2019.

Analiștii și directorii din industria aviatică continuă să anticipeze o vară puternică și profitabilă pentru companiile aeriene din Europa, bazându-se pe revenirea cererii pentru călătorii și relaxarea graduală a restricțiilor. Cu toate acestea, O’Leary subliniază faptul că există limite în ceea ce privește disponibilitatea consumatorilor de a accepta majorări semnificative ale tarifelor.

Ryanair a raportat un salt impresionant al profitului după impozitare, înregistrând o creștere de 34% și atingând un nivel record de 1,9 miliarde de euro pentru cele 12 luni încheiate la finalul lunii martie. Acest profit remarcabil a fost realizat în ciuda unor costuri mai mari, inclusiv a unei creșteri de 32% a facturii pentru combustibil, care a ajuns la un total de 5,14 miliarde de euro.

Compania aeriană listată la Dublin nu a furnizat încă indicații precise pentru exercițiul financiar curent, dar prognozează o creștere a numărului de pasageri cu aproximativ 8%. Această creștere ar urma să ducă la un număr total de pasageri situat între 198 și 200 de milioane, reprezentând un ritm de creștere ușor mai lent decât în anul precedent.

Un bilet până în Albania costă 15 euro

Diferențele de prețuri între companiile aeriene și alte mijloace de transport pot fi surprinzătoare uneori. În cazul zborului dus-întors între Bergamo și Tirana, este evident că există o discrepanță semnificativă între tarifele practicate de Wizz Air și Ryanair. Deși ambele companii oferă zboruri la prețuri accesibile, Ryanair pare să fie mai competitivă în acest caz specific.

Un bilet dus-întors între Bergamo și Tirana (pentru perioada 15-20 mai) este disponibil la 59,98 euro cu Wizz Air și la 25,98 euro cu Ryanair, taxele fiind incluse. Parcurgerea distanței de o mie de kilometri cu Ryanair costă cu puțin mai mult decât achiziționarea unui bilet de autocar de la Gara Centrală din Milano până la Aeroportul din Bergamo (48 de kilometri).

În cazul călătoriei dinspre București, prețurile sunt chiar mai accesibile. Un bilet pentru un zbor București – Tirana poate fi achiziționat începând de la 15 euro cu Ryanair, fapt care confirmă anunțul companiei potrivit căruia vom avea parte de tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.