duminică, 3 martie, 2024

Un român a fost bătut și ars de viu! Călăii bărbatului au primit condamnare pe viață!

Pe 8 iulie 2019, Vasile Todirean, un român a fost bătut și ars de viu în gara din Villafranca, Italia. Responsabili pentru chinurile inumane la care a fost supus bărbatul în vârstă de 42 de ani au fost găsiți trei indivizi care, ulterior au primit condamnare pe viață.

Vasile era un om al străzii pașnic, care nu deranja alte persoane în niciun fel și își ducea traiul de pe o zi pe alta. Potrivit Corriere di Verona, românul fără adăpost, trăia din cerșit şi ar fi fost văzut frecvent în stare avansată de ebrietate.

Un român a fost bătut și ars de viu în Italia

Conflictul a izbucnit după ce românul le-a cerut câteva țigări celor trei călăi, fapt care a fost suficient încât să provoace comportamentul criminal al acestora. L-au bătut și i-au dat foc de viu lăsându-l în agonie pe peronul gării. Românul aproape carbonizat, s-a târât până în apropierea unor şine de cale ferată.

Vasile a fost găsit în viață de mecanicul unui tren și a fost transportat la spitalul din Borgo Trento pentru îngrijiri medicale. Bărbatul, deși conștient, nu a reușit să contribuie cu informații la ancheta deoarece uitase tot ce i se întâmplase în acea seara.

Acesta a încetat din viață la spitalul din Verona după două luni de chin în care a luptat ca să trăiască.

Unul dintre cei trei criminali este român

Cei trei ucigași sunt Eros De Mori, numit Carlo, de 41 de ani, Liliano Bosoni, numit Jessi, de 61 de ani, și Cristian Relu Tucă, un român de 58 de ani. Ultimii doi erau persoane fără domiciliu. În urmă cu două zile cei trei au fost condamnați la închisoare pe viață. Sentința a fost dată de Curtea Asizelor din Verona, prezidată de Sandro Sperandio.

În dosarul instrumentat de procurorii italieni s-a dovedit că bărbatului român i s-a dat foc de două ori. Prima dată i-a sărit în ajutor o altă persoană fără adăpost care își făcea veacul prin zonă. „Biondo“ (n.r. – Blondul) a spus că doi bărbați au dat foc pantalonilor lui Vasile în timp ce acesta era căzut pe jos de la bătaia încasată.

El le-a spus procurorilor că s-a chinuit timp de o oră pentru a stinge focul care îl cuprinsese pe Vasile, după care s-a îndepărtat împreună cu celălalt cetățean Român, Cristian Tucă. Apoi,

„De Mori a dat din nou foc pantalonilor lui Vasile Todirean, după care a plecat. Au vrut să se asigure că moare!“, a precizat Blondul.

A fost luată în calcul și posibilitatea unui atac xenofob din cauza naționalității române în cazul românului bătut și ars de viu în Italia.

Poliția criminalistică și echipa mobilă din orașul venețian au încercat să afle motivele din spatele acestei fapte sălbatice, care a avut loc cu câteva ore înainte de ora 7 dimineață, potrivit ultimelor date.

Politicianul Mattia Fantinati a transmis prin intermediul rețelei sociale a Subsecretarului Administrației Publice

„Această violență brutală este absolut de condamnat, arderea unei ființe umane este o problemă serioasă. Cei din Verona au o inimă mare. Nu vom tolera niciodată această violență nici din partea străinilor care comit crime pe teritoriul nostru, nici din partea italienilor din motive legate de xenofobie. Trebuie să eradicăm anumite limbaje ale urii.” a precizat politicianul italian în legătură cu cazul în care un român a fost bătut și ars de viu.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite