miercuri, 17 aprilie, 2024

Un român a înjunghiat o femeie de 136 de ori după o noapte împreună! Fapta ar fi comis-o pentru că aceasta a adormit!

Un român a înjunghiat o austriacă de 136 de ori. Bărbatul în vârstă de 24 de ani este suspectat pentru uciderea unei femei de 41 de ani din Graz. El a mărturisit că a ucis-o în februarie anul trecut, înainte de a-i incendia locuința. La scurt timp după ce a fost arestat, acesta era deja anchetat pentru o altă crimă, din Zurich, Elveția. Pentru această faptă, a pledat vinovat.

În data de 7 februarie 2022, a fost efectuată o anchetă în apartamentul din Graz. În urma cercetărilor, anchetatorii au suspectat că bărbatul a incendiat apartamentul pentru a acoperi crima. Cadavrul găsit în apartament prezenta numeroase răni provocate prin înjunghiere. Aproximativ o zi și jumătate mai târziu, tânărul de 24 de ani a fost identificat și arestat. Se bănuiește că a petrecut noaptea dinaintea incendiului împreună cu femeia pe care apoi a ucis-o. Pe hainele sale au fost găsite urme care îl incriminau.

Un român a înjunghiat o austriacă de 136 de ori pentru că îi amintea de fosta iubită, care l-a înșelat

La primele audieri din Graz, românul a mărturisit că a ucis-o, împins de „ura față de femei”. Puțin mai târziu, cadavrul unei alte femei a fost găsit la Zurich. Suspectul a recunoscut în timpul arestării preventive că este responsabil și pentru cea din urmă crimă.

La Graz, însă, este în curs doar procesul pentru crima din Austria, a subliniat procuratura. Autoritățile elvețiene se vor ocupa separat de măsurile necesar a fi luate împotriva bărbatului pentru ce-a de-a doua faptă.

„Este o faptă oribilă! Vă confruntați cu abisuri umane și cu imagini teribile. Rezultatele anchetei au arătat că nu există niciun dubiu cu privire la vinovăția acuzatului“, a precizat în timpul procesului procurorul Eva Pachernigg.

Avocatul românului în vârstă de 24 de ani a declarat că inculpatul își va recunoaște fapta. Avocatul a precizat că românul a avut o copilărie grea, este fost dependent de alcool și substanțe interzise. Deși nu este o scuză, acesta speră că instanța va ține cont de acest aspect în pronunțarea sentinței.

Românul a răspuns la toate întrebările cu calm și fără nicio expresie facială. Acesta a relatat că nu o cunoscuse până atunci pe femeie. Victima s-a apropiat de el în seara zilei de 6 februarie 2022, la Gara Centrală din Graz, și l-a întrebat dacă îi poate cumpăra țigări și alcool. El a acceptat, iar ea l-a invitat în apartamentul ei.

Psihiatrul Adelheid Kastner a prezentat apoi în detaliu biografia inculpatului, în încercarea de a găsi adevărata motivație din spatele crimelor. Acesta a declarat că inculpatul „a crescut în cele mai teribile circumstanțe”, cu părinți alcoolici și o viață stradală timpurie. Acesta poate fi asemănat cu o oală sub presiune „care trebuie să explodeze la un moment dat”. Psihiatrul a găsit doar „câteva părți funcționale” în personalitatea lui și consideră necesar un tratament terapeutic îndelungat pentru remedierea tulburării sale pronunțate de personalitate.

„Când beau, îmi apar amintirile!”

Tânărul de 24 de ani a spus că a întreținut relații sexuale consensuale cu femeia, dar apoi aceasta a adormit.

„M-am supărat pentru că a adormit, am încercat să o trezesc. Am simțit brusc un impuls de a o ucide. Am căutat un cuțit, am găsit o foarfecă și am înjunghiat-o până și-a pierdut puterea“, a spus românul.

Învinuitul a mărturisit că apoi a incendiat apartamentul și a plecat. Însă, jacheta uitată în urma sa, împreună cu înregistrările video de la gara respectivă, au reprezentat dovezile care au făcut din el principalul suspect. În instanță, acesta a recunoscut că a vrut să o omoare pe femeia de 41 de ani. Și-a motivat gestul spunând că s-a simțit jignit pentru că aceasta a cerut țigări și alcool de la el. I-a adus aminte de fosta lui soție, care a profitat de el și l-a părăsit și pe care este încă supărat.

„Când beau, îmi apar amintirile”, a precizat tânărul.

Medicul legist a spus că victima a fost înjunghiată de zeci de ori, rezultând răni grave care au necesitat un efort masiv din partea făptuitorului. Moartea a survenit prin sângerare, a spus expertul.

Juriul și-a anunțat verdictul pentru românul care a înjunghiat o austriacă de 136 de ori în după-amiaza zilei de ieri, 23 mai 2023. În ciuda consumului de alcool și droguri, acuzatul prezenta „elementele de bază ale sănătății mintale” la momentul crimei. Astfel, acesta a primit condamnare pe viață și a fost internat într-un centru medico-legal-terapeutic. În lipsa unui tratament pentru tulburarea sa de personalitate, sunt de așteptat noi acte de violență. Sentința nu este definitivă din punct de vedere juridic.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite