O stewardesă riscă pedeapsa cu moartea! Este acuzată de trafic de droguri în Arabia Saudită

O stewardesă riscă pedeapsa cu moartea după ce ar fi fost prinsă deținând droguri în Arabia Saudită. Se presupune că tânăra în vârstă de 23 de ani este după gratii de pe 2-3 mai 2023, după ce asupra sa ar fi fost găsite substanțe interzise. Fata participa la o petrecere cu câțiva prieteni tunisieni pe o plajă din Jeddah. La un moment dat, aceștia au fost vizitați de agenți de la poliția locală.

O stewardesă riscă pedeapsa cu moartea în Arabia Saudită

Asupra însoțitoarei de bord s-ar fi găsit droguri, astfel că aceasta a fost arestată și plasată într-o închisoare aflată la 45 de kilometri de Jeddah. Deocamdată informațiile sunt incerte cu privire la cauza arestului. Se presupune că pentru deținere sau trafic de droguri.

Ilaria De Rosa provine din orășelul italian Resana, din provincia Treviso, și ar fi fost arestată pe 6 mai pentru posesie de droguri. Părinții ei au spus că telefonul fetei a fost atunci oprit brusc și aceasta nu a mai putut fi contactată. Ei se declară îngrijorați și disperați să afle daca fata este în siguranță, având în vedere că printre sentințele din Orientul Mijlociu se regăsește și pedeapsa cu moartea.

Cei care sunt prinși încercând să introducă substanțe ilegale în Arabia Saudită riscă pedepse drastice, indiferent de cantitatea și tipul de drog. Ilaria avea în mod regulat zboruri în Arabia Saudită.

Părinții nu au mai primit niciun semn de la tânără după ce aceasta a aterizat pe Aeroportul Internațional King Abdulaziz, din stațiunea Jeddah, de la Marea Roșie. După ce au așteptat timp de câteva zile să fie contactați, aceștia au cerut ajutorului poliției și astfel au aflat de situația copilului lor.

Ilaria ținea legătura cu părinții ei și le scria constant indiferent de destinația în care mergea.

Părinții ei nu au reușit să o contacteze pe 6 mai, iar a doua zi telefonul tinerei era deja închis. Pe 8 mai, mama și tatăl ei au raportat dispariția sa la poliția din orașul Castelfranco Veneto.

Camerele de supraveghere ar fi surprins-o în timp ce iese din hotel și se urcă într-o mașină cu trei indivizi arabi

Presa italiană spune că părinții Ilariei se temeau inițial că fiica lor ar fi răpită. Se pare că Ministerul italian al Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale negociază cu autoritățile saudite.

„Suntem în contact cu autoritățile locale pentru a clarifica această situație pe care sperăm să o rezolvăm cât mai curând posibil”, a declarat o sursă din minister.

Ministrul de Externe, Antonio Tajani, va media situația și va încerca să prevină posibila pedeapsă capitală. La finalul vizitei sale la închisoare, consulul Italiei a spus că Ilaria este afectată, dar în stare fizică și psihică bună.

Procuratura de stat din capitala Italiei, Roma, care se ocupă de cazuri de cetățeni italieni arestați în străinătate, este în contact permanent cu procurorul Arabiei Saudite. Presa italiană susține că stewardesa, care nu are antecedente penale, este acuzată de trafic internațional de droguri.

Ea a fost cazată la Spectrums Residence, un complex hotelier mare din Jeddah, având programat un zbor de întoarcere. Potrivit presei locale, imaginile de pe camerele de supraveghere ar fi surprins-o pe tânăra de 23 de ani în timp ce iese din hotel și se urcă într-o mașină cu trei indivizi arabi. Pare că o face în mod voluntar și fără nicio constrângere. Stewardesa nu s-a mai întors, însă, în camera ei de hotel.

Frumoasa brunetă a postat pe rețelele sociale fotografii din destinațiile de vis din întreaga lume, pe care le-a vizitat în calitate de hostess, inclusiv Milano, Cuba și Insulele Maldive.

Conform ultimelor informații, stewardesa, care riscă pedeapsa cu moartea, a fost de fapt arestată pentru că a fumat o țigară făcută din cannabis cu prietenii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite