vineri, 12 aprilie, 2024

Accident aviatic în Ucraina. Un elicopter s-a prăbuşit lângă Kiev. Ministrul ucrainean de Interne a murit – FOTO, VIDEO

Astăzi, 18 ianuarie 2023, s-a produs un accident aviatic grav în Ucraina. Un elicopter în care se afla ministrul ucrainean de Interne s-a prăbuşit. Oficialul a decedat la scurt timp după impactul aparatului de zbor cu o grădiniţa din Brovari, regiunea Kievului.

„În urma prăbuşirii aparatului de zbor, au murit membri din conducerea Ministerului Afacerilor Interne: ministrul, prim-adjunctul acestuia şi un secretar de stat”, a specificat instituţia ucraineană.

Momentan nu se cunoaşte cauza producerii tragediei.

Un elicopter s-a prăbuşit lângă Kiev. Printre victime, oficiali ucraineni

Miercuri dimineaţa, 18 ianuarie 2023, Kirilo Timoşenko, şeful adjunct al cancelariei prezidenţiale din Ucraina, a transmis faptul că un aparat de zbor s-a prăbuşit pe o instalaţie de infrastructură socială din regiunea Kiev.

„Analizăm datele referitoare la eventuale victime. Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă este deja la faţa locului”, a transmis Kirilo Timoşenko pe Telegram.

În urma accidentului aviatic, potrivit localnicilor din orăşelul Brovari, s-au produs mai multe explozii urmate de un incendiu, potrivit Rador. De asemenea, la scurt timp după incident, şeful Poliţiei Naţionale a Ucrainei, Ihor Klimenko, a menţionat ca la bordul elicopterului se aflau 9 persoane, printre care ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, prim-adjunctul acestuia, Evhen Enin, şi secretarul de stat Iuri Lubkovici. Din păcate, toţi din aparatul de zbor au decedat.

În acest caz, a fost demarată o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce a cauzat prăbuşirea elicopterului.

„Nu va fi vorba despre o zi sau două, pentru că investigarea unui accident aerian durează ceva timp. Cred că va fi constituită o comisie de stat, care va include specialişti în aviaţie. Vor investiga ceea ce s-a întâmplat şi ce factori au contribuit la prăbuşirea elicopterului” – a declarat Iuri Ihnat, reprezentantul Forţelor Aeriene ale Ucrainei.

Unele informații neconfirmate din surse independente susțin că elicopterul s-a prăbușit în urma unui sabotaj.

Bilanţul victimelor după prăbuşirea elicopterului peste o grădiniţă

Şeful Poliţiei Naţionale a Ucrainei, Ihor Klimenko, a anunţat care este bilanţul preliminar al tragediei din Ucraina. Oficialul susţine că 22 de persoane se afla în spital, dintre care 10 copii. De asemenea, în ceea ce priveşte numărul persoanelor decedate, au fost raportate 19 cazuri, dintre care doi copii.

„22 de victime se află în spital, dintre care 10 copii. Toate serviciile de intervenţie lucrează la faţa locului. Locul incidentului este în curs de examinare” – a adăugat Ihor Klimenko, potrivit RBC.

Reprezentantul Forţelor Aeriene a menţionat faptul că structurile Ministerului de Interne din Ucraina au elicoptere proprii, iar Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă deţine şi avioane.

Elicopterul s-a prăbuşit la Brovarî, un oraş cu circa 100.000 de locuitori aflat la est de Kiev, în zona unei grădiniţe. La acel moment se aflau copii şi angajaţi în grădiniţă şi curte. Toate persoanele au fost evacuate, a menţionat guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, pe aplicaţia Telegram.

Elicopterul care s-a prăbuşit în Kiev aparţinea Serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă, aflat în subordinea Ministerului de Interne, a explicat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite