luni, 24 iunie, 2024

Angajările la stat vor fi înghețate! Marcel Ciolacu a spus care sunt excepțiile

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, deși nu sunt probleme economice, angajările la stat vor fi înghețate, cu unele domenii exceptate. Liderul social democrat a precizat că măsura va fi luată până la finalizarea reformelor care vizează noua lege a salarizării în sectorul bugetar şi pensiile speciale.

„Trebuie să venim cu noua lege a salarizării și cu noua lege a pensiilor. Asta pentru a putea vorbi despre reformă în adevăratul sens. Nu putem să ne uităm cum continuă angajările la stat. Ele se stopează, mai puțin în sănătate şi învățământ şi pe urmă, prin memorandum, vii în fața Guvernului, dai explicațiile și dai drumul, în cazul în care ai nevoie de aceste angajări”, a menționat Marcel Ciolacu.

Angajările la stat vor fi înghețate! S-a cheltuit prea mult la început de an

Șeful Camerei Deputaților a opinat că ordonanța prin care vor fi stabilite măsurile ar trebui să treacă prin Guvern în cursul săptămânii viitoare. Legat de reducerea cheltuielilor, pentru acoperirea găurii din buget, Marcel Ciolacu a  spus că în primele luni au fost cheltuieli pe bunuri şi servicii de 17% în fiecare buget. Deja din luna martie a acestui an a avut loc o diminuare, fiind vorba despre un procent de aproape 9%. Liderul social democrat a lăsat de înțeles că, deși România nu are macroeconomic probleme, totuși se impun niște măsuri.

În ceea ce privește salariile și pensiile, Marcel Ciolacu a transmis că nu se pune problema ca acestea să fie tăiate.

„Am hotărât în Coaliție ca o prioritate să fie noua lege a salarizării pentru că nu mai putem crea tot timpul anumite excepții. Excepțiile trebuie să se termine în România. Că vor fi scoase pe parcurs, ca să ai un climat concurențial corect în zona privată, trebuie să scoți excepțiile”, a mai afirmat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a acuzat cheltuielile anterioare venirii la guvernare a PSD

Președintele PSD este de părere că neprofesioniștii care s-au aflat la guvernare înainte de venirea PSD au lăsat un deficit de 9% și a dat exemplul miliardului de euro cheltuiți pentru vaccinuri, acuzând furtul de a Unifarm.

„Ne-a venit o notă de plată de tot felul de excepții de 30 de ani, de o guvernare de 2 ani de zile, să mă ierte toată lumea, total neprofesionistă, cu niște amatori, cu anumiți oameni politici care întâmplător au ajuns oameni de stat, care acum își tot dau cu părerea, dar care au lăsat România la un deficit de 9%. Nu a fost domnul Ciucă decident şi cred că domnul Ciucă poate să răspundă de ce a făcut la MApN. PNL a fost la guvernare, nu putem uita. Au aprobat un miliard de euro pe vaccinuri, vaccinuri care depășesc de 100 de ori populația României. S-a furat ca în codru la Unifarm şi în perioada pandemiei când noi toţi făceam Skype, nimeni nu ieșea din casă. Ei furau de rupeau. Sunt nişte adevăruri. Nu putem acuma, că facem parte din aceeaşi coaliție, eu să nu le spun. Avem o datorie publică imensă”, a menționat Marcel Ciolacu.

Pe lângă măsura care va prevede ca angajările la stat să fie înghețate, Guvernul are în vedere acordarea dreptului unor persoane de a fi doar într-un Consiliu de Administraţie, iar bonificația acordată pentru doctorat să fie dată doar celor activează în acel domeniu.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite