marți, 23 iulie, 2024

Cât durează o ședință de chimioterapie? Ce consecințe neplăcute provoacă tratamentul pentru cancer

Persoanele care suferă de cancer se întreabă cât durează o ședință de chimioterapie. Chimioterapia este unul dintre principalele tratamente pentru cancer. Procedura poate ucide celulele canceroase și le poate suprima creșterea. Ea poate duce la o serie de efecte secundare, astfel încât fiecare tratament trebuie efectuat numai sub supravegherea unor medici cu experiență și cu respectarea exactă a dozelor și regimurilor. Numai oncologii calificați pot asigura că toate procedurile sunt cât se poate de sigure.

Chimioterapia este indicată ca metodă primară de tratament în tumorile maligne sistemice care afectează întregul organism. În alte cazuri, ea devine o parte a unui tratament complex. Ea se efectuează împreună cu chirurgia și cu radioterapia. Tratamentul poate avea loc atât după, cât și înainte de intervenție. Se administrează medicamente speciale în funcție de diferite regimuri. Acest lucru le sporește eficiența și reduce efectele secundare ale tratamentelor individuale. Esența chimioterapiei este că medicamentele speciale intră în sânge și sunt distribuite în tot corpul, permițând un efect sistemic asupra acestuia, distrugând celulele canceroase și metastazele, indiferent de locul acestora.

Cât durează o ședință de chimioterapie? Numărul total de cicluri necesare pentru a vindeca tumoarea

Durata tratamentului este întotdeauna stabilită individual și depinde în mare măsură de tipul de tumoare detectată și de sensibilitatea acesteia la anumite medicamente. Tratamentul se efectuează în cicluri de 14 zile fiecare.

În același timp, pot fi administrate medicamente la fiecare 6-8 zile, în fiecare zi sau o singură dată pentru întreaga perioadă. Durata unei singure ședințe este, de obicei, de 2-3 ore. Intervalul dintre sesiuni este determinat de regimul de chimioterapie ales.

Numărul total de cicluri variază, de asemenea, și este de obicei de 4-8. Durata totală a tratamentului variază de la o lună la un an. În unele cazuri, poate fi necesară o terapie repetată pentru a preveni o recidivă.

Tratamentul nu este indicat dacă pacientul are un conținut ridicat de bilirubină în sânge, intoxicație organică, metastaze în ficat sau în creier și dacă suferă de epuizare extremă. Fiecare cură de tratament începe numai după un diagnostic corect și este prescrisă exclusiv de un oncolog. Numai un medic cu experiență poate decide dacă terapia este sau nu posibilă în anumite condiții.

Efecte secundare provocate de această metodă de tratament

După un curs de tratament, se observă adesea o deteriorare accentuată a întregului organism. Acest lucru se datorează reducerii cantității și calității sângelui și modificării compoziției acestuia. Bolile infecțioase sunt, de asemenea, exacerbate, iar imunitatea generală se înrăutățește.

Efectele chimioterapiei includ: lipsa poftei de mâncare, tinitus, deteriorarea vederii și a auzului, pierderea părului și tulburări ale scaunului. De asemenea, mulți pacienți suferă de osteoporoză și vărsături.

Din moment ce ai aflat cât durează o ședință de chimioterapie trebuie să știi ce efecte adverse provoacă această metodă de tratament. Oamenii se plâng de oboseală, somnolență, slăbiciune și o dispoziție depresivă. Unele persoane se confruntă cu umflarea feței, a mâinilor și a picioarelor, amorțeală la nivelul extremităților și sângerare crescută a membranelor mucoase. Reacțiile alergice nu sunt neobișnuite și pot apărea sub forma unei mici erupții cutanate sau a unui edem Quincke periculos. Tratamentul antitumoral poate provoca dureri în tot corpul, senzații de arsură, o creștere a temperaturii corpului și deteriorarea unghiilor.

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite