vineri, 12 aprilie, 2024

Aceste alimente te pot îmbolnăvi de cancer! Toată lumea le folosește!

Medicii trag un semnal de alarmă în legătură cu aceste alimente te pot îmbolnăvi de cancer. Avertismentul vine în contextul unei creșteri alarmante a cazurilor în rândul populației, evidențiind importanța conștientizării și a unui stil de viață sănătos pentru prevenirea bolilor grave.

Aceste alimente te pot îmbolnăvi de cancer

Specialiștii susțin că există mai multe alimente consumate de mulți români, care au fost asociate cu un risc crescut de apariție a cancerului. Medicii atrag atenția că, în acest an, numărul deceselor cauzate de cancer este estimat să crească cu o treime în rândul tinerilor, provocând îngrijorare și alarmă în comunitatea medicală.

Rapoartele recente indică o tendință îngrijorătoare, în care din ce în ce mai mulți tineri sunt diagnosticați cu cancer colorectal. Această afecțiune, anterior asociată predominant cu persoanele în vârstă, înregistrează acum o creștere semnificativă a cazurilor la persoanele sub 50 de ani.

Această realitate alarmantă subliniază importanța unei mai mari conștientizări și a unui screening mai riguros în rândul populației mai tinere pentru detectarea și tratarea precoce a acestui tip de cancer.

„Factorii care favorizează apariția cancerului colorectal la vârste fragede sunt diverși. Unii sunt genetici, pe care nu-i putem influența, dar ne pot duce la o căutare la o vârstă mai tânără a unei patologii colorectale, dar sunt și factorii de zi cu zi, care constau într-o alimentație din ce în ce mai nesănătoasă. Aici trebuie să înțelegem că este interzis consumul de alcool, la fel și consumul de carne roșie care ar trebui foarte multe redus. Foarte important este consumul de fructe și legume și de asemenea evitarea sedentarismului, asta însemnând exerciții fizice regulate pentru a preveni apariția obezității”, a declarat Victor Ștefănescu, medic primar în chirurgie generală.

Atenție la alcool, carnea roșie și uleiul de palmier

Doctorul avertizează că alimentația nesănătoasă, bogată în alimente procesate și nocive, reprezintă un factor major în apariția cancerului colorectal la vârste fragede.

„Uleiul de palmier este unul dintre alimentele care crește riscul de cancer colorectal. Și asta deoarece, în momentul în care consumăm alimente nocive, apare o modificare a florei intestinale. Există semne care ne pot da de gândit cu privire la apariția unui cancer colorectal. Printre acestea este durerea abdominală pe care nu o putem explica și care apare în mod repetat de-a lungul mai multor săptămâni, de asemenea și modificări ale tranzitului intestinal pe care nu le putem explica și persistă mai mult de 3-4 săptămâni. Pot apărea și sângerări rectale pe care foarte mulți români le tratează cu diverse creme fără a merge la un medic specialist pentru a investiga de unde vine adevărata problemă”, a precizat Victor Ștefănescu.

Specialiștii atrag atenția că simptomele cancerului colorectal pot varia în funcție de stadiul și gravitatea bolii, iar diagnosticul precoce este esențial pentru tratamentul și supraviețuirea pacientului. Durerea abdominală inexplicabilă, modificările tranzitului intestinal și sângerările rectale sunt semne care ar trebui luate în serios și discutate cu un medic specialist pentru investigații suplimentare.

„Cel mai ieftin ulei este uleiul de palmier, care se folosește în toate restaurantele. Am avut un caz de cancer care, după doi ani de studiu, o femeie ascultătoare, o femeie cu posibilități financiare, la care mă uitam, pe acte medicale, pe examenele computer tomograf, un mielom multiplu, care avea la umărul drept și la șoldul stâng aceleași dimensiuni de tumori de câțiva ani. Făcând testul cu acidul palmitic, am observat că acidul palmitic din corp era depășit. Toată lumea folosește acest ulei de palmier și ea, în corp, întreținea această inflamație și tumorile mâncând zilnic la restaurant”, a menționat medicul Marius Văduva, care a vorbit  și despre alimentele ce te pot îmbolnăvi de cancer.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.