miercuri, 24 iulie, 2024

Bâlbâiala cu salariul minim în construcții. Marcel Boloș, dă-ți demisia!

Mai bine de 2 luni s-a scremut Coaliția de guvernare să scoată pachetul de măsuri așa-zis economice. După tot tămbălăul creat în Parlament cu asumarea răspunderii pe aceste pachete normative, Guvernul a mai dat o mostră de incompetență cu bâlbâiala cu salariul minim în construcții. Asta după scandalul iscat de tăierea pensiilor private, pe care nici PNL și nici PSD n ua vrut să și-l asume. Vina a fost dată „pe un Dorel“, mai bine spus pe o „Dorica“, amendamentul fiind făcut de secretarul de stat al PSD, Daniela Pescaru. Asta de parcă ea a acționat așa, de capul ei…

Bâlbâiala cu salariul minim în construcții: Ar trebui să se lase cu demisii

Guvernul a fost obligat să scoată de pe ordinea de zi actul normativ prin care ar fi urmat să crească salariile în construcții și industria alimentară, pentru că noile calcule arătau că leafa netă ar fi scăzut prin introducerea contribuțiilor la sănătate.

Premierul a fost cel obligat să scoată castanele din foc și să spună că actul normativ este scos de pe ordinea de zi. Asta, în condițiile în care proiectul aparține ministrului Finanțelor, Marcel Boloș. Acum, ori Boloș este foarte incompetent și pălăria de ministru este mult prea mare pentru el, ori a vrut să-i dea la gioale lui Ciolacu, lucru la fel, dacă nu cumva, mai grav, dat fiind că PNL și PSD fac parte din Coaliția de Guvernare.

Indiferent care dintre aceste variante ar fi cea adevărată, e cert că ar trebui să se lase cu demisii în Ministerul Finanțelor. Dacă Boloș doar a semnat ca ministrul, fără să arunce un ochi pe ce semnează, atunci ar trebui să zboare niște secretari de stat, iar dacă vina îi aparține în totalitate lui, atunci poate ar fi cazul să se ducă pe la o biserică sau vreo mănăstire, așa cum spunea că intenționează și să lase țara asta pe mâna unor oameni competenți.

Nu e posibil chiar fiecare să facă ce vrea, după cum îl taie capul, și să nu existe niciun fel de consecințe. Atunci când Gabriela Firea și Marius Budăi au fost implicați indirect în scandalul legat de „azilele groazei“ – despre care, apropo, nu se mai aude nimic, au fost obligați de PSD să facă un pas înapoi și să își dea demisia. Acum, când Boloș contorizează gafe după gafe, nimeni din PNL nu-i cere demisia. Despre premierul Marcel Ciolacu, ce să mai spunem…

Și tot acest scandal a venit la doar o zi după cel legat de tăierea pensiilor private. PNL a dat vina pe PSD și viceversa. Nimeni nu și-a recunoscut vina, așa că totul a căzut în capul lui „Dorel“ sau mai bine spus a „Doricăi“, dat fiind că amendamentul a fost făcut de secretarul de stat al PSD, Daniela Pescaru. De parcă aceasta face ce vrea ea…

Creșterea salariului minim, o bătaie de joc!

Revenind la salariul minim, să spunem că Guvernul a adoptat creșterea salariului minim. În fapt, praf în ochii salariaților care muncesc pe acești bani.

În teorie, de la 1 octombrie, peste 1,5 milioane de români ar trebui să ia mai mulți bani, creșterea, pe hârtie, fiind de 300 de lei.

În realitate, după ce statul va reține toate taxele, salariul net va fi de 1.996 de lei. Adică vorbim despre o creștere de 98 de lei. Unde mai pui că sindicatele spun că majorarea ar fi chiar mai mică, de numai 66 de lei. Adică 2,20 lei / zi! Asta n ue bătaie de joc?! Ce să faci cu banii aceștia? Să-ți iei un covrig…

La toate astea s-a mai adăugat și bâlbâiala cu salariul minim în construcții, în timp ce Marcel Booș doarme liniștit în scaunul lui de ministru și nimeni nu îndrăznește să-l zboare de acolo!

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.