duminică, 3 decembrie, 2023

Băncile își bat din nou joc de noi, mărind comisioanele! Cât de proastă e decizia Guvernului privind plățile cash?

Taxarea suplimentară a băncilor și impunerea unu prag la plățile cash a dt apă la moară băncilor care își bat din nou joc de noi, mărind comisioanele. Premierul Marcel Ciolacu vorbește despre o creștere artificială a comisioanelor, de parcă se aștepta ca băncile să suporte din largile lor buzunare aceste biruri puse de stat!

Băncile își bat din nou joc de noi, mărind comisioanele!

Guvernul, în inteligența lui nemărginită, a impus plafonarea plăților cash. Asta după ce decisese supra impozitarea cifrei de afaceri.

Ce au făcut băncile? Normal, nu au stat mult pe gânduri și au decis să crească toate comisioanele la operațiunile bancare. Că nu doar nu rau proști bancherii să suporte din banii lor birurile puse de Guvern. Tot noi, populația suntem obligați să plătim pentru deciziile prostești luat de Guvernul incompetent!

Mult bănci și-au informat deja clienții că au crescut comisioanele pentru retragerile de numerar sau pentru depunerile de numerar.

„Te informăm că de la 1 ianuarie 2024 comisioanele vor fi modificate pentru operațiunile de depunere de numerar la ghișee și pentru alte operațiuni”, arată mesajul unei dintre bănci.

Așa-i că e mai bine acum, domnule Ciolacu?! Ați rezolvat problema!

Dându-și seama de tâmpenia mai mare decât ei pe care au făcut-o, cei de la Guvern vor acum o întâlnire săptămâna aceasta cu specialiștii din Ministerul Finanțelor, BNR și cu reprezentanții IMM-urilor, băncilor și societății civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor lichizi.

Și președintele dumneavoastră, cel mai liniștit om din România a spus, la câteva zile după ce a promulgat legea că urmează să se facă niște „reglaje“. Păi, nu mai bine făceați voi întâi reglajele și pe urmă veneați cu idioțenia asta de lege?!

Mai mult, premierul Marcel Ciolacu a acuzat băncile de lăcomie, spunând că au crescut artificial comisioanele pe fondul dezbaterii privind limitarea plăților în numerar. Păi, cine e lacom? Cine a început primul?!

Tot buzunarele noastre au de suferit

Așa cum era de așteptat, cei mai afectați de aceste măsuri sunt oamenii de rând și micii comercianți, în special cei din zona rurală. Asta deoarece la magazinele mai mici încă se operează foarte mult cu bani cash, care seara trebuie depuși la bancă.

Creșterea comisioanelor bancare îi va afecta foarte mult pe acești comercianți, care se chinuie ș iei să trăiască de azi pe mâine și să le asigure oamenilor din zonele rurale produse mai aproape de casă.

În aceste zone rurale sunt câteva sute de mii de mici comercianți, foarte mulți având magazine unde plățile se fac exclusiv cash. Clienții vin și plătesc cu banul jos. Unii coboară din vârf de munte ca să-și facă aprovizionarea.

Vă imaginați proprietarul unui astfel de magazin care s-ar duce să-și refacă stocurile, în condițiile în care a fost coborât plafonul de plăți cash. Cum pune el bani pe card ca să poată plăti marfa?

E clar că deciziile au fost luate de către membrii Guvernului cu orice altă parte a corpului, numai cu capul nu și că băncile își bat din nou joc de noi, mărind comisioanele, în timp ce guvernanții se miră de cât de mare este bulgărele pe care ei l-au dat la vale!

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.