miercuri, 24 iulie, 2024

Banii necinstiți au trecere la Dumnezeu? Părintele Calistrat Chifan explică: „Este și pentru aceasta o scuză în Scriptură, dacă știu să o folosească” – VIDEO

Multă lume se întreabă dacă banii necinstiți au trecere la Dumnezeu. Ei bine, iată explicația oferită de părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Banii pot fi câștigați atât pe căi cinstite, cât și necinstite. Cei câștigați în mod cinstitit sunt plăcuți lui Dumnezeu, fiindcă omul a dat dovadă de corectitudine și muncă asiduă, însă banii câștigați pe căi necinstite nu au trecere în fața divinității, decât cu o singură condiție. Care este aceasta și unde poate fi găsită?

parintele calistrat chifan în studioul bzi live
„În momentul când ai câștigat și așa banul, chiar dacă ăla nu-i un ban muncit, pentru că-i un altfel de ban, nu contează, el e cumva cu ajutorul lui Michiduță ușor un pic câștigat, dar tu poți să îl faci banul lui Dumnezeu.”

Banii necinstiți au trecere la Dumnezeu? Părintele Calistrat Chifan: „Faceți-vă prieteni din mamona nedreptății”

Potrivit părintelui Calistrat Chifan, banii necinstiți au trecere la Dumnezeu, dar doar cu o singură condiție. Există o „scuză” în Sfânta Scriputură care, folosită corect, poate schimba banul făcut prin căi greșite în banul lui Dumnezeu. Aceasta este: „Faceți-vă prieteni din mamona nedreptății.” Prin „mamona” se înțelege bogăția sau profitul, în care Iisus Hristos vede lăcomia egocentristă ce pune stăpânire pe inima omului și care îl înstrăinează de Dumnezeu. Termenul „mamona” apare în Biblie la Matei 6:24 şi Luca 16:9,11,13

„Indiferent cât sunt de necinstite, știți ce spune Mântuitorul Iisus Hristos? Este și pentru aceasta o scuză în Scriptură, dacă știu să o folosească: „Faceți-vă prieteni din mamona nedreptății.” Să spunem că am câștigat banul necinstit și am să vă să spun cum se câștigă banul necinstit. De exemplu, cel ce joacă la ruletă, la bursă, la cazino, la poker, la tot felul de metode, ați văzut că sunt băieți din ăstia, care-s specialiști în treaba asta. Am întâlnit băieți, au venit și la spovedit și mi-au spus că cu asta se ocupă. Zic: „Bă, băiatule, treaba ta, ai grijă ca într-o zi să nu plătești toate polițele, treaba ta cum te descurci.” Dar în momentul când ai câștigat și așa banul, chiar dacă ăla nu-i un ban muncit, pentru că-i un altfel de ban, nu contează, el e cumva cu ajutorul lui Michiduță ușor un pic câștigat, dar tu poți să îl faci banul lui Dumnezeu.”, a explicat părintele Calistrat Chifan, pentru BZI LIVE.

Părintele Calistrat Chifan: „Încearcă să faci din banul ăla fapte bune”

Părintele Calistrat îi îndeamnă pe cei care fac avere prin căi necinstite să facă și fapte bune, fiindcă acestea cântăresc enorm și au mai multă trecere în fața lui Dumnezeu. Având grijă de aproapele tău, ai grijă de sufletul tău, care va fi ferit de mânia lui Dumnezeu la Judecata de Apoi.

„Și de acolo încearcă să faci bine, ca Dumnezeu să vadă, cum spune psalmistul: „Bogăția dacă curge, tu nu lipi inima”. Încearcă să faci din banul ăla fapte bune. Pentru că dacă ai să hrănești un bolnav, Dumnezeu nu o să zică: „A, nu îți trec milostenia asta, că ăștia-s bani de la ruletă.” Nu, tu ai avut grijă de aproapele.”, a adăugat părintele Calistrat Chifan, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite