vineri, 14 iunie, 2024

Bătălie la sânge pentru admiterea la un liceu de top din București! Karina s-a situat sub linia de admitere cu media 9,92

Bătălie la sânge pentru admiterea la un liceu de top din București! Traseul unor adolescenți care au muncit din greu ca să ajungă la liceul și profilul visat a depins de numai câteva sutimi. Cel mai râvnit profil din Bucureşti și la care admiterea a s-a făcut la sânge a fost cel de matematică informatică bilingv, de la Colegiul Sfântul Sava. Cea mai mică medie de admitere cu care a fost acceptat un elev la acest profil a fost de 9.95. Karina a reușit să obțină respectabila medie de 9.92, însă nu a reușit să obțină un loc dintre cele 200 ierarhizate. Multe voci susțin că această situație a fost provocată de subiectele prea ușoare făcute de Ministerul Educaţiei.

Bătălie la sânge pentru admiterea la un liceu de top din București

Media aceasta nu i-a lăsat nici cea mai mică șansă de a intra în această clasă de top de la Colegiul Sfântul Sava din București. Adolescenta nu a avut norocul să se claseze printre cei 26 de norocoși.

„Am avut prima opțiune Lazăr, ştiintele naturii, apoi mate-info, apoi am Sava, mate info bilingv”, a împărtășit Karina.

Traiectoria multor elevi a fost schimbată complet de cele câteva sutimi lipsă.

„Diferența între un copil cu 9.92 și 9.90, diferența între ele cel puțin 500 de copii. Au fost notele foarte mari și multe. Probabil dacă puneam prima opțiune aș fi intrat”, a adăugat Karina.

Specialiştii în Educaţie i-au liniștit pe elevi spunandu-le că valoarea lor rămâne aceeaşi. Cu toate că au fost multe note mari, multe voci spunând că subiectele făcute de Ministerul Educaţiei au fost prea ușoare, există și licee unde au fost admiși cei cu media 1 sau 2.

Lipsa unei sutimi s-a tradus printr-un adevărat eșec printre elevii de top. Însă situația nu este una atât de gravă. Specialiștii vehiculează că inflaţia de valori este o urmare a subiectelor mult prea uşoare întocmite de Ministerul Educaţiei.

„Cum într-o clasă media minimă de admitere să fie 9.95 din 10 puncte? Aşa ceva este absurd. Aceste medii mari rezultă din probleme foarte uşoare, şi atunci înseamnă că ele nu reflectă corect câta carte ştiu copiii pe bune”, a declarat Marian Staș, expert în educație.

Specialiștii îndeamnă părinții să sprijine emoțional adolescenții în astfel de perioade

Specialiștii îi avertizează pe părinți în legătură cu presiunea și emoțiile extreme pe care le resimt copiii lor în astfel de perioade, care pot fi periculoase. Un adolescent bine pregătit care a muncit din greu ani întregi, și într-un final nu reușește să ajungă unde a visat, poate suferi o adevărată decepție, în sufletul său se poate declanșa o „revoluție”, explică Ana Maria Oancea, consilier școlar. Aceasta a adăugat că cel mai nociv lucru pe care îl poate face un părinte este să impună copilului standardele pe care acesta nu a reușit să le atingă la vremea sa, și subliniază importanța unei școli de educare a părinților.

Ministerul Educaţiei a realizat un top al primelor 20 de specializări de la liceile din ţară, în funcție de ultima medie de admitere.

Potrivit clasamentului pe primul loc se află specializarea Matematică-Informatică bilingv engleză de la Colegiul Naţional Sfântul Sava din Bucureşti. Pe a doua poziție se situează specializarea Matematică – Informatică de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Capitală. Ultima medie de admitere a fost 9.85 pentru specializările Ştiinţe ale Naturii, de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti, respectiv Colegiul Naţional Sfântul Sava din Capitală şi Matematică-Informatică bilingv engleză la Colegiul Naţional Spiru Haret din Bucureşti.

Bătălie la sânge pentru admiterea la un liceu de top din București, unde ultima medie de admitere a fost 9.95.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite