vineri, 14 iunie, 2024

Beneficiile alergatului. Un exercițiu bun pentru a arde calorii

În fiecare zi crește numărul celor interesați de beneficiile alergatului. De asemenea, putem vedea tot mai mulți alergători pe străzi și pe benzile special amenajate. Interesul pentru alergare este cu siguranță în creștere, după cum o dovedește numărul tot mai mare de grupuri care se adună în parcuri pentru a alerga împreună.

Este ușor să te lași prins în entuziasm și să te întrebi despre ce este vorba și dacă alergarea este într-adevăr sportul potrivit pentru tine. Deși știm că cel mai bine este să privim orice problemă din toate unghiurile, suntem întotdeauna în favoarea fixării asupra aspectelor pozitive. Când vine vorba de alergare, aspectele pozitive sunt multe. Dacă faci și antrenamente pentru întregul corp pe lângă alergare, vei reduce riscul de accidentare.

Beneficiile alergatului. Cu ce te ajută acest tip de sport?

Motivul numărul unu pentru care mulți oameni se implică în acest tip de activitate fizică este acela că doresc să îmbunătățească funcția cardiovasculară. Și pe bună dreptate, alergarea chiar îmbunătățește sănătatea inimii. Alergarea vă întărește inima și sistemul cardiovascular în general și vă crește VO2 max.

Nu este niciun secret că alergatul este un exercițiu bun pentru a arde calorii. Dacă doriți să slăbiți, să vă mențineți silueta sub control sau pur și simplu doriți să găsiți o activitate care să vă ajute să mențineți un anumit procent de grăsime corporală, alergarea este sportul potrivit pentru a vă ajuta să atingeți aceste obiective.

Se vorbește și se scrie mult despre prevenirea accidentărilor, mai ales când vine vorba de alergare. Dar știați că, atâta timp cât alergați cu pantofii de sport potriviți, care asigură o aterizare și o amortizare adecvată a piciorului, alergarea vă va ajuta de fapt să vă întăriți oasele și articulațiile?

Cum să efectuezi acest tip de efort fizic într-un mod corect

Pentru noii veniți în acest sport, este important să creșteți distanța și activitatea de alergare treptat, săptămână de săptămână, deoarece un stres prea mare asupra corpului crește riscul de accidentare. Cu toate acestea, dacă creșteți sarcina treptat și alergați cu pantofi de alergare buni, aleși cu grijă, vă puteți îmbunătăți semnificativ sănătatea articulațiilor prin alergare.

Dacă ai nevoie de un antrenament pentru partea inferioară a corpului care să includă cardio, începe să alergi. Dacă nu ai mai alergat până acum în pantă, pierzi multe. A doua zi după o alergare în urcare, veți simți cât de active au fost picioarele dumneavoastră, sindromul durerii musculare nu va întârzia să apară.

Alergarea, ca unul dintre cele mai energice exerciții, este o modalitate extrem de eficientă de a arde calorii și de a pierde în greutate. O creștere a masei musculare și o scădere a grăsimii subcutanate sunt beneficiile cheie ale alergării pentru siluetă.

Printre beneficiile alergatului se numără și creșterea hormonilor precum endorfine. În timpul efortului, se produc endorfine, iar alergarea nu face excepție. Se știe că endorfinele stimulează starea de spirit și ajută la depășirea stresului. În plus, în timp ce alergați, obțineți spațiu personal, posibilitatea de a vă gândi la o întrebare sau de a reflecta.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite