joi, 23 mai, 2024

Când intră următoarea tranșă de bani pe voucherele sociale. Programul riscă să nu mai fie prelungit!

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a stabilit ca în anul 2023 să se acordă șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde, o dată la două luni. Banii sunt acordați prin programul „Sprijin pentru România” în șase tranșe egale, a câte 250 de lei fiecare. Cele peste 2,4 milioane de români care beneficiază de aceste carduri vor să știe când intră următoarea tranșă de bani pe voucherele sociale.

Cardurile pentru alimente au fost încărcate cu trei tranșe până acum, ceea ce înseamnă că românii care beneficiază de voucherele sociale 2023 mai au de încasat 750 de lei în alte trei tranșe, până la sfârșitul anului.

Când intră următoarea tranșă de bani pe voucherele sociale

Românii care primesc bani pe cardurile sociale vor încasa cea de-a patra tranșă până la jumătatea lunii august.

Până în prezent, cardurile pentru alimente au fost încărcate cu trei tranșe, ceea ce înseamnă că românii care beneficiază de voucherele sociale 2023 mai au de încasat 750 de lei în alte trei tranșe, până la sfârșitul anului.

Prin OUG 63/2022 s-a stabilit că de aceste ajutoare pot beneficia:

  • pensionarii ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei;
  • persoanele- copii și adulți- încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 lei;
  • familiile cu cel puțin doi copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social;
  • persoanele fără adăpost.

Calculele se fac doar pe sumele nete obținute de fiecare membru în parte, pe care le poate avea o persoană: pensii, venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, venituri din cedarea folosinței bunurilor, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, venituri din premii și jocuri de noroc sau venituri din alte surse.

Care județe sunt în topul beneficiarilor

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt din următoarele regiuni: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Separat de cei 2.372.974 de români care deja beneficiază de aceste carduri, au fost incluse pe listele de beneficiari eligibili actualizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale alte 46.130 persoane, pentru care urmează să se emită și distribuie cardul în cursul lunii viitoare.

De aceste carduri sociale beneficiază persoanelor încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiile cu cel puţin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Cea de-a patra tranșă de bani pe voucherele sociale ar trebui să intre până la jumătatea lunii august 2023.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite