joi, 11 iulie, 2024

Ce face ca ceasurile Cartier să fie speciale?

Unul dintre cele mai longevive și apreciate branduri din industria ceasurilor de lux, Cartier impresionează și astăzi prin felul în care a reușit să își conserve valorile și principiile de fabricare a acestor obiecte de colecție. Designul emblematic și mecanismele inovative de funcționare sunt principalele aspecte distinctive pentru ceasurile produse. Cartier deține și titlul primei companii care a lansat primul model de ceas de mână pentru bărbați, destinat aviatorilor, renumitul Cartier Santos. Iată câteva dintre principalele aspecte care au făcut ca aceste ceasuri să își mențină poziția și aprecierea decenii la rând:

Cureaua reglabilă

Unul dintre elementele distinctive ale ceasurilor Cartier este cureaua reglabilă care, pe lângă aspectul deosebit, asigură un confort deplin. Faptul că permite reglarea după propriile nevoi ajută la ajustarea perfectă pe încheietura mâinii, ceea ce face parte din experiența premium pe care brandul o oferă clienților săi de aproape două secole. Realizată din piele naturală sau metale prețioase, cureaua urmează liniile sofisticate de design care au consacrat acest brand, fiind ușor identificabile în raport cu modele similare.

Munca experților ceasornicari

Cartier este etalon al preciziei și inovației continue, lucru demonstrat prin faptul că fiecare model nou lansat aduce în atenția publicului o nouă caracteristică nemaiîntâlnită până atunci. Acest lucru se datorează efortului permanent al ceasornicarilor care încearcă să ofere o abordare diferită a orologiei prin fiecare model pe care îl creează. Sute de ore de lucru stau în spatele unui ceas Cartier lucrat manual cu mare atenție la detalii, în așa fel încât aspectul final să se alinieze valorilor brandului. Simple, dar sofisticate, cu elemente definitorii, cum ar fi gravarea fină a semnelor identificatorii, la asamblarea precisă a mecanismelor interne, acestea sunt doar câteva dintre dovezile faptului că ceasurile Cartier sunt adevărate opere de artă.

Își menține valoarea în timp

Ceasurile de lux reprezintă dintotdeauna una dintre cele mai bune direcții de investiție datorită faptului că își păstrează sau chiar își măresc valoarea în timp, ca urmare a rarității și unicității modelelor de prestigiu. În cazul ceasurilor Cartier, acest lucru se aplică aproape tuturor modelelor, dat fiind faptul că fiecare propune noi abordări tehnice și estetice care atrag pasionații. Acest lucru a dus la o dorință generală a tuturor pasionaților să dețină cel puțin un ceas care poartă semnătura acestui brand.

Un bun exemplu în acest sens este Cartier Santos de Cartier WSSA0018 – 47.5 mm a cărui valoare crește de la un an la altul, deși este un model produs în ediție limită și șansele ca un model nou să mai poată fi achiziționat sunt minime. În prezent, prețul acestuia se situează în jurul sumei de 7.000 de euro, însă surprizele apar constant. Poți adăuga modelul la colecție dacă alegi să îl achiziționezi de la distribuitori autorizați care comercializează ceasuri preowned, cum este Era Vault, care îți oferă un certificat de autenticitate care îi atestă calitatea și îi justifică valoarea.

Semnătura secretă

Un detaliu foarte important prin care deosebești cu ușurință un ceas original Cartier de o replică realizată unu la unu este semnătura secretă care a fost implementată tocmai ca o măsură de stopare a propagării falsurilor. Un ceas Cartier original prezintă o semnătură ca detaliu de finețe ce poate fi observat doar la o inspecție amănunțită. Aceasta se regăsește adesea pe cadran sau în elementele estetice specifice brandului. Este o dovadă a măiestriei și atenției investite în realizarea acestor ceasuri, dar și un semn de atestare a autenticității.

Dacă îți dorești să adaugi un model Cartier consacrat la colecția ta de ceasuri de lux, descoperă oferta Era Vault!

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.