duminică, 14 iulie, 2024

Ce rezultat iese la ALCOOLTEST dacă bei VIN FIERT? Surpriza unui polițist

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, târgurile de Crăciun se deschid și ele cu fel de fel de preparate și băuturi. Tentația este destul de mare și, nu de puține ori, se întâmplă ca cei prezenți să consume un pahar de vin fiert chiar dacă sunt la volan. Celebrul polițist Tavi Perțea a explicat ce rezultat va indicat testarea cu aparatul de alcooltest după ce am băut un pahar de vin fiert.

Ce rezultat iese la ALCOOLTEST dacă bei VIN FIERT?

Celebrul polițist Tavi Perțea, devenit cunoscut grație vlogg-urilor sale din mediul online, a fost prezent la un târg de Crăciun unde a consumat un pahar de vin fiert. Acesta a luat cu el și un aparat etilotest pentru a arăta cu exactitate alcoolemia din aerul expirat după consumul băuturii.

Pentru a oferi veridicitate testului, acesta a suflat pentru prima dată înainte de a consuma băutura, iar rezultatul a fost zero. Imediat după a băut un pahar de vin fiert, iar la prima testare a rezultat o alcoolemie de 0,54. Potrivit legii, această alcoolemie aduce o cercetare în vederea comiterii unei infracțiuni.

După un sfert de oră de la terminarea paharului de vin, acesta a mai făcut un test. Surprinzător sau nu rezultatul acestuia a fost zero. Apartul etilotest nu a detectat urme de alcool în aerul expirat.

Pentru a se asigura că nu este o eroare, vlogger-ul a mai efectuat o testare, iar rezultatul a fost tot zero. După încă 10 minute, el s-a mai testat încă o dată, dar rezultatul a fost, din nou, negativ.

Tavi Perțea a mai realizat un ultim test după ce a consumat un pahar de vișinată, iar rezultatul a fost de 1.48. Această valoare este una destul de mare și poate duce la întocmirea unui dosar penal. La fel ca și prima dată, după un sfert de oră, polițistul a repetat testul iar alcoolemia rezultată a fost de 0,05. După încă 15 minute, Tavi a mai făcut o încercare, iar alcoolemia rezultată a fost zero.

Atenție! Testele realizate au avut un caracter informativ, iar rezultatele pot diferi de la om la om. Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, evitați să consumați alcool atunci când vă urcați la volan.

Statisticile preliminare pentru 2021 la nivelul UE au arătat că România se afla pe primul loc în topul mortalităţii în accidente rutiere

În anul 2021, în România, a fost raportată o medie de 93 de decese la un milion de locuitori, faţă de 85 la un milion de locuitori în anul 2020.

Locul al doilea în statistici este ocupat de Bulgaria, cu 81 de decese înregistrate la un milion de locuitori, urmată de Letonia, cu 78 de morţi la un milion de locuitori, şi Croaţia, cu o medie de 72 la un milion.

Cea mai scăzută rată a mortalităţii în accidente rutiere o raportează Norvegia, cu 16 decese / un milion de locuitori.

În concluzie, dacă sunteţi curioși să aflați ce rezultat iese la alcooltest dacă bei vin fiert trebuie să știți că rezultatele pot diferi de la om la om.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.