sâmbătă, 20 iulie, 2024

Ce salariu are Carmen Iohannis, soţia preşedintelui României. Iată ce venituri are Prima Doamnă ca profesoară

Klaus Iohannis, în vârstă de 63 de ani, este preşedintele României începând din data de 21 decembrie 2014. Liderul de la Cotroceni a fost atent supravegheat de cetăţeni, iar românii s-au întrebat uneori şi ce salariu are Carmen Iohannis, soţia acestuia.

Carmen Iohannis, Prima Doamnă a statului român, are vârsta de 62 de ani şi este profesoara de limba engleză.

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis

Carmen Iohannis, născută Lăzurcă, este soţia preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, din anul 1989. Aceasta s-a născut în Reghin, iar ocupaţia sa este de profesoară de limba engleză de peste 37 de ani. Este cunoscut faptul că în ultimul deceniu, salariile cadrelor didactice au suferit modificări benefice.

Învăţământul, în trecut, a fost un domeniu în care foarte multe persoane îşi doreau să devină profesori. Dar, salariile extrem de mici şi problemele din sistemul educaţional romanesc îi făceau să se reorienteze spre alte domenii mult mai stabile. Astfel, în toţi aceşti ani, criza de personal a fost greu de acoperit.

În acest context, în ultimii ani, cadrele didactice au început să câştige salarii chiar triple comparativ cu perioada anilor 2010. Astfel, şi salariul lui Carmen Iohannis a crescut. Vă aducem aminte că un profesor la sfârşitul carierei de profesor are un salariu de 4.500 lei. Acest venit este încasat de un profesor cu un grad mare de experienţă în învăţământ.

Din păcate, situaţia nu sta la fel de bine pentru cei care sunt la început de drum, fiind un salariu cu puţin peste minimul pe economie. Dar, revenind la soţia preşedintelui, aceasta are un salariu extrem de decent ar spune unele persoane.

Ce salariu are Carmen Iohannis. Cât câştigă soția președintelui Klaus Iohannis

Soţul sau Klaus Iohannis locuieşte la Bucureşti, însă Carmen Iohannis a ales să rămână în Sibiu. Deşi este Prima Doamnă a României, soţia preşedintelui României a hotărât să îşi desfăşoară în continuare activitatea de profesor în cadrul liceului Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu. Carmen se poate bucura de aprecierea miilor de elevi cu care a lucrat de-a lungul anilor.

Aşadar, conform declaraţiilor de avere, salariul lui Carmen Iohannis a crescut anual. Prima Doamnă a reuşit să-şi rotunjească veniturile prin depunerea unui dosar pentru gradaţia de merit, din sesiunea anului 2021. Precizăm că alţi 232 profesori din judeţ au urmat-o pe soţia preşedintelui.

Punctajul obţinut de Carmen Iohannis a fost de 102 puncte. Aşadar, în anul 2022, soţia preşedintelui câştiga un salariu de 3.735 de lei, adică 44.816 lei pe an, după 37 de ani de muncă. Important de menţionat este ca gradaţia de merit se oferă pe o perioadă de cinci ani, conform metodologiei Ministerului Educației.

„Personalul didactic din învăţământ beneficiază de gradaţia de merit, acordată prin concurs. Această gradaţie se acordă pentru 16% din posturile didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar, respectiv al instituţiei de nivel superior şi reprezintă 25% din salariul de bază. Doar 16% dintre cadrele didactice primesc gradație de merit. Gradaţia de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani. Pentru acordarea gradaţiei de merit se vor avea în vedere numărul de posturi didactice existente la nivelul inspectoratului şcolar, precum şi numărul de gradaţii de merit acordate”, transmite Ministerul Educaţiei.

Astfel, salariul lui Carmen Iohannis este unul decent pentru un profesor din România.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite