miercuri, 29 mai, 2024

Cea mai mare criză socială de după pandemie: Generalul cu 4 stele nu știe pe unde să-și scoată cămașa!

Începând de luni, România a intrat în cea mai mare criză socială de după pandemie, odată cu începerea grevei generale a cadrelor didactice, iar Generalul Ciucă este depășit total de aceste evenimente. Iar nemulțumirile sunt din ce în ce mai mari și mai multe. Sindicaliștii din sănătate, dar și transportatorii au anunțat că se pregătesc de greve și de proteste. „Ciucă al vostru“ nu știe pe unde să-și scoată cămașa și așteaptă salvarea de la președintele dumneavoastră, însă Klaus Iohannis, cel mai liniștit om din România, pare să nu-i pese.

Cea mai mare criză socială de după pandemie: Care este rezolvarea problemei

Mare majoritate a părinților din România sunt disperați, pentru că nu știu ce să facă cu copiii lor, în condițiile în care profesorii au intrat în grevă generală din cauza salariilor de mizerie.

Premierul cu 4 stele pare din alt film, părând că această grevă generală a cadrelor didactice l-a luat prin surprindere. „Ciucă al vostru“ pare venit de pe altă planetă și nu a văzut niciunul dintre semnalele de alarmă trase de profesori în ultimele luni.

Fără îndoială, aceasta este cea mai mare criză socială de după pandemie, iar startul la proteste dat de cadrele didactice va fi urmat de angajații din Sănătate și de transportatori. Și alte categorii sociale își duc traiul de pe o zi pe alta, iar nemulțumirile sunt din ce în ce mai m ari.

În toată această stare tensionată, zilele trecute „Ciucă al vostru“ era preocupat de negocierile cu PSD pentru a preda mandatul și pentru a prinde un os cât mai gros, de ros.

Și nu doar generalul cu 4 stele este rupt de realitatea crudă din stradă. Și președintele dumneavoastră, pe care v-ați grăbit să-l alegeți nu o dată, ci de două ori, cel mai liniștit om din România, e cu gândul probabil la următoarea vizită externă pe unde să o mai plimbe pe doamna Carmen sau la următoarea partidă de golf. Celui mai profesor dintre profesori, care și-a tras multe case din meditații, i se cam fâlfâie de profesori și ține morțiș să arunce pisica la PSD. Acesta le-a cerut, din nou, liderilor PSD și PNL să termine negocierile pentru a face cât mai repede rotativa guvernamentală.

Deschide „Ciucă al vostru“ cutia Pandorei?!

Situația de acum pare cam fără rezolvare, iar premierul Ciucă este pus în fața unei decizii care ar putea arunca țara într-o criză uriașă.

Dacă nu dă curs cererilor profesorilor, generalul cu 4 stele riscă să fie primul premier din istoria României în care a fost înghețat anul școlar. Dacă revendicările profesorilor sunt rezolvate și li se dau banii solicitați, Ciucă riscă să deschidă cutia Pandorei, deoarece i alte categorii sociale vor ieși în stradă pentru a cere bani.

Sindicaliștii din sănătate și transportatorii de-abia așteaptă ca premierul să le satisfacă doleanțele celor din Educație pentru a putea ieși și ei în stradă.

Guvernul le-a oferit profesorilor două bonusuri de câte o mie de lei pe an, foarte puțin în raport cu rata inflației.

„Ciucă al vostru“ este depășit total de situația și indiferent ce decizie ar lua acum va ieși prost. Poate asta își doresc și liderii liberali, care încearcă să scape de generalul cu 4 stele, dar și pesediștii, care nu au nevoie de Ciucă pe post de candidat din partea Coaliției de guvernare la prezidențiale anul viitor.

Cheia pentru cea mai mare criză socială de după pandemie pare a fi la președintele dumneavoastră, însă „cel mai liniștit om din România“ nu are nicio urmă de îngrijorare și pare hotărât să arunce țara în aer!

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite