sâmbătă, 13 iulie, 2024

De la 1 septembrie se modifică plafonul peste care se impozitează pensiile. Anunțul de ultimă oră al premierului României

Premierul României, Marcel Ciolacu a declarat luni că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica și plafonul peste care se impozitează pensiile, prag care acum este de 2.000 de lei.

Peste plafonul de 2.000 de lei va exista o impozitare

Într-un interviu acordat pentru un post de televiziune național, premierul țării a fost întrebat dacă s-a analizat situația privind impozitarea pensiilor peste 2.000 de lei și dacă aceste pensii vor mai fi sau nu impozitate.

„La un moment dat cineva a decis, pe anumiţi indicatori presupun, ca peste plafonul de 2.000 să fie o impozitare. Între timp ştim foarte bine că nivelul de trai s-a scumpit, au existat anumite indexări, deci, cu alte cuvinte, trebuie să existe o corecţie şi la plafon astfel încât raportarea la puterea de cumpărare a celor 2.000 de lei … Trebuie să faci o nouă raportare, să vezi care este nominal pragul de unde începe să crească. E normal să o facem concomitent cu recalcularea pensiilor modificarea acestui prag”, a spus Marcel Ciolacu.

Impozitul este de 10% din diferenţa ce depăşeşte 2.000 de lei

În acest moment, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate. Impozitul este de 10% din diferenţa ce depăşeşte 2.000 de lei. De exemplu, o pensie de 2.800 de lei este impozitată cu 80 de lei.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.