joi, 23 mai, 2024

Gust amar în gură cauzat de fiere. De ce este necesar să tratezi cât mai rapid acest deranj?

Un gust amar în gură de la fiere este anormal, semnalând tulburări gastrointestinale, ale tractului biliar sau endocrine. De obicei, apare brusc și dispare după câteva zile. Cu toate că simptomul apare periodic, amărăciunea constantă în gură este un motiv pentru a consulta un medic.

Amărăciunea este cauzată de o varietate de factori. Cel mai frecvent semn este atunci când apar boli. Astfel, dacă suferiți de afecțiuni ale ficatului, precum ciroză sau hepatită este indicat să vă adresați unui specialist. Afecțiunile gastrointestinale, gastrită, ulcer duodenal, dispepsie, disbacterioză, giardioză, GERD, duodenită provoacă manifestarea simptomului. Mai mult decât atât, acest simptom poate fi provocat de vezica biliară și căile biliare, precum colecistită, dischinezie a căilor biliare și colelitiază.

Gust amar în gura de la fiere. Modurile prin care se manifestă simptomul neplăcut

Gura amară se poate manifesta în diferite moduri, de exemplu după ce ați mâncat prea mult și ați consumat anumite alimente. Acest disconfort indică un flux de bilă în esofag și o boală a căilor biliare. Simptomul se poate manifesta după administrarea de medicamente. Acesta indică perturbarea microflorei normale, efecte negative asupra ficatului și distrugerea bacteriilor benefice.

În cazul în care, disconfortul apare după un antrenament sportiv, posibil că suferiți de anomalii hepatice. Amărăciunea poate apărea în diferite momente ale zilei, după efort fizic și cu abuzul de obiceiuri proaste.

Adesea, simptomul este însoțit de greață și vărsături, amețeli, greutate în partea laterală și dureri abdominale, placă albă pe limbă și senzație de balonare, arsuri la stomac și eructații, precum și gură uscată. Ar trebui să-i spuneți medicului dumneavoastră despre fiecare simptom în detaliu la consultație.

În primul rând, amărăciunea în gură este văzută ca un simptom al tulburărilor gastroenterologice, așa că ar trebui să vă faceți o programare la un gastroenterolog atunci când observați primele semne.

Metode de tratament. Reabilitarea și reabilitarea stilului de viață

Practic, tratamentul amărăciunii în gură se reduce la administrarea de medicamente. Un specialist selectează o terapie complexă pe baza rezultatelor testelor și a examenului instrumental. Un gastroenterolog identifică una dintre cele trei probleme de sănătate.

Dacă pacientul suferă de anomalii hepatice se prescriu medicamente pentru a stabiliza „filtrul”. Pe când, în timpul disfuncțiilor tractului digestiv se administrează medicamente care afectează sistemul digestiv pentru a normaliza funcția.

În cazul în care producția de bilă este scăpată de sub control, aceasta poate fi tratată cu medicamente care afectează secreția biliară, cum ar fi colinoliticele. Este foarte important să tratezi boala deoarece un gust neplăcut în gură este un simptom al unei patologii, este necesară o examinare completă pentru a stabili diagnosticul.

Pentru a scăpa de un gust amar în gură de la fiere, pe lângă administrarea de medicamente, gastroenterologul vă recomandă să vă schimbați dieta. Este interzis consumul de pâine neagră, cafea, condimente picante, mirodenii, alimente afumate și altele. Dacă amărăciunea dispare după câteva zile, dieta trebuie continuată permanent. În plus, trebuie să beți cel puțin 2,5 litri de apă curată în fiecare zi și să vă asigurați că beți un pahar de apă înainte de fiecare masă.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite