vineri, 1 decembrie, 2023

Laura Buțurcă, beauty specialist, sfaturi pentru realizarea unui machiaj impecabil în sezonul rece: „Recomand culorile calde” – VIDEO

Laura Buțurcă, beauty specialist și fondator The Mirror Academy, a oferit în emisiunea BZI LIVE câteva sfaturi pentru realizarea unui machiaj impecabil în sezonul rece. Care sunt cele mai recomandate culori pentru un machiaj ca la carte?

Machiajul de iarnă presupune o abordare diferită față de machiajul din sezonul cald. De ce? Pentru că vremea rece ar putea avea efecte devastatoare pentru aspectul, dar și pentru sănătatea tenului vostru. Pentru un machiaj reușit, în rândurile care urmează, Laura Buțurcă vă va împărtăși câteva sfaturi prețioase și cele mai bune alternative pentru trucurile care funcționează în timpul verii, dar nu au aplicabilitate în sezonul rece.

Laura Buțurcă, sfaturi pentru realizarea unui machiaj impecabil în sezonul rece: „Trebuie să avem în vedere în ce surse de lumină se va prezenta acel machiaj”

Laura Buțurcă a dezvăluit că, pentru realizarea unui machiaj corect, trebuie avut în vedere în ce surse de lumină se va prezenta acel machiaj. Fie că este vorba despre lumină caldă, fie lumină rece, recomandarea acesteia este ca machiajul să conțină culori calde, ca de exemplu: roz, somon, piersică, oranj și nu nuanțe de maro. Acestea din urmă nu sunt indicate iarna din cauza temperaturilor scăzute, care pot genera înroșirea pielii, fapt pentru care „ar fi puțin ciudat să avem această îmbinare între roșu și maro”.

„Trebuie să avem în vedere în ce surse de lumină se va prezenta acel machiaj sau va ieși, pentru că poți să fii într-o lumină caldă, lumină rece, poate să fie frig/cald, iată are legătură cu perioada asta de toamnă-iarnă. Și atunci eu recomand culorile calde. Roz, de exemplu, somon, puțină piersică, îmi place să spun, oranj în obraji. De ce nu marouri foarte mult? Și când spun marouri, mă refeream la paleta de culori pentru pleoape, la farduri. Pigmenți poate sidefați, dar nu neapărat foarte strălucitori, pomeții nu atât de bine iluminați, doar discret, finuț. Din ce motiv? Pentru că atunci când pielea este ușor agresată de factorii externi, și pielea se înroșește, că asta se întâmplă de obicei. Și atunci ar fi puțin ciudat să avem această îmbinare între roșu și maro. Ca să fii safe, cred că în această direcție de piersică, somon, culori calde.”, a dezvăluit Laura Buțurcă la BZI LIVE.

Care sunt tendințele în materie de eyeliner? Laura Buțurcă: „Nu putem renunța la negru, dar…”

Potrivit Laurei Buțurcă, în materie de eyeliner, negrul câștigă întotdeauna. El va rămâne în tendințe etern, pentru că este versatil, flexibil și poate fi folosit atât dimineața, cât și seara, indiferent de sezon. Cu toate acestea, recomandarea specialistului este să vă îndreptați spre nuanțe, care vă pot pune în evidență culoarea ochilor. De exemplu, pentru ochii verzi sau albaștri, ideale sunt culorile complementare, cum sunt: oranj, somon, bordeaux sau burgundiu, iar pentru ochii căprui, indicate sunt culorile violet sau turcoaz.

„Indiferent de anotimp, în momentul în care folosești culoarea aceea de eyeliner neon și poți să fii îndrăzneață sau turcoaz, mai puțin negru, dar sigur negru va rămâne în tendințe etern. Nu putem renunța la negru, e foarte frumos într-adevăr, versatil, flexibil, zic eu, și dimineața, și seara, și toamna, oricând. Dar dacă nu ai timp foarte mult și vrei să ieși cumva din cotidian sau vrei să aduci o notă modernă sau să fii mai vivace, să alegi acel eyeliner, care este complementar cu culoarea ochilor tăi. Pentru că întotdeauna acea culoare scoate în evidență culoarea ochilor. Adică, de exemplu, la ochii verzi, albaștri, vor fi culorile complementare, adică: oranj, somon, bordeaux, burgund, acestea. Ochii căprui, violet, deci iarăși la ochii căprui se potrivesc toate culorile, dar am sesizat și cred că arată foarte bine violetul și turcoazul. Asta în ceea ce privește partea cromatică.”, a adăugat Laura Buțurcă, beauty specialist și fondator The Mirror Academy.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.