marți, 28 mai, 2024

Dulciuri pentru bolnavii de cancer. Impactul real al acestui produs alimentar asupra bolii

Multe persoane consideră că nu trebuie să consume zahăr în timpul chimioterapiei căutând dulciuri pentru bolnavii de cancer. Există opinia că zahărul „hrănește” celulele canceroase și favorizează dezvoltarea lor. Unii oameni cred că această informație este un mit, în timp ce altora le este teamă să consume dulciuri. Pentru a identifica cu exactitate impactul real al acestui produs alimentar, trebuie să cunoașteți opiniile celor mai importanți experți în oncologie.

Ideea că dulciurile cauzează sau contribuie la dezvoltarea cancerului nu are nicio dovadă științifică. Încă nu a fost stabilită nicio legătură directă între cele două. Totuși, acest lucru nu înseamnă că puteți abuza de zahăr, deoarece există o legătură indirectă între dulciuri și cancer. Adevărul este că un consum excesiv de dulciuri poate provoca obezitate. Persoanele care suferă de kilograme în plus sunt mai predispuse la cancer. Acest lucru se datorează dezechilibrului hormonal cauzat de creșterea în greutate, deoarece fibrele grase joacă un rol activ în producția de hormoni. De exemplu, la femeile aflate în postmenopauză, activitatea ovarelor scade de câteva ori, iar sinteza hormonilor sexuali are deja loc în țesutul adipos. Acest lucru crește riscul de a dezvolta o tumoare a uterului sau a glandelor mamare.

Dulciuri pentru bolnavii de cancer. Persoanele care urmează chimioterapie trebuie să renunțe la zahăr?

Este de remarcat faptul că persoanele obeze au adesea diabet de tip 2, ceea ce le crește riscul de a dezvolta cancer. Acest lucru se datorează faptului că nivelurile ridicate de zahăr din sânge afectează metabolismul și diviziunea celulară. Acest fapt duce la dezvoltarea de patologii în țesuturi.

În absența diabetului, a valorilor generale normale ale sângelui și a nivelurilor hormonale, nu trebuie să ne temem că dulciurile provoacă cancer. Chiar și o creștere temporară a nivelului de glucoză în urma consumului de astfel de produse nu este susceptibilă de a fi dăunătoare.

Așadar, dulciurile și cancerul nu se exclud reciproc. Însă, persoanele care deja suferă de această boală gravă ar fi bine să se abțină de la consumul dulciurilor. Mai bine este să consumați gustări cu nuci, miere, biscuiți sau batoane fitness de ciocolată. Puteți, de asemenea, să beți băuturi carbogazoase zaharate, ciocolată caldă sau cacao.

Contribuie consumul de zahăr la dezvoltarea cancerului?

Este bine să știi dacă dulciurile au un efect negativ asupra cancerului, care a fost deja descoperit și confirmat. Mulți pacienți refuză să mănânce zahăr în totalitate de teamă să nu-și înrăutățească starea, pe lângă renunțarea la pâine și fructe.

Acest mit a început să se răspândească după ce omul de știință Otto Warburg a lansat o ipoteza. Acesta a opinat că glucoza este baza de nutriție a fiecărei celule și că, întrucât celulele canceroase se dezvoltă de câteva ori mai repede, au nevoie de mai multă glucoză. După această afirmație, mulți pacienți au început să creadă că dulciurile și cancerul sunt strâns legate. Astfel, aceștia au considerat că este corect să priveze tumora de sursa sa de energie.

Pentru ca țesuturile, organele, celulele nervoase și creierul să funcționeze bine, nivelurile de zahăr din organism trebuie întotdeauna menținute relativ constante. Valorile sale pot varia în funcție de alimentele consumate. Astfel de modificări sunt ușoare și de scurtă durată, cu excepția cazului în care, bineînțeles, există un abuz excesiv de zahăr în mod regulat.

În cazul în care rezerva de glucoză începe să scadă, organismul o poate obține din alte substanțe, cum ar fi proteinele sau grăsimile. Acest lucru înseamnă că celula canceroasă își va primi oricum doza de nutriție, chiar dacă zahărul este complet evitat. Concluzia care trebuie trasă de aici este că puteți mânca dulciuri în timpul cancerului. Cel mai important lucru în această perioadă este să te asiguri că ai o dietă completă. Un regim în timpul bolii trebuie să includă toate elementele importante pentru a-ți menține sănătatea la un nivel corespunzător.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.