Mutarea perversă a lui Klaus Iohannis: Cum e împins Marcel Ciolacu să-și frângă gâtul!

România e pe cale să dea în clocot din cauza grevei generale a cadrelor didactice, iar cei din Sănătatate și din Transporturi se pregătesc și ei de proteste. În toată această forfotă socială, mutarea perversă a lui Klaus Iohannis este direct țintită împotriva lui Marcel Ciolacu și a PSD.

Ce vrea președintele dumneavoastră? Simplu! Zilele trecute i-a chemat pe liberali la Vila Lac și le-a spus că nu are niciun rost să răspundă ei în fața profesorilor pentru că este clar că nu sunt bani și nu le pot fi satisfăcute doleanțele, drept pentru care i-a ordonat generalului cu 4 stele să facă imediat pasul înapoi și să-l lase pe Marcel Ciolacu să își frângă gâtul și să rezolve problema profesorilor.

Mutarea perversă a lui Klaus Iohannis: Să se facă rapid rotativa!

Președintele dumneavoastră, cel mai liniștit om din România, a avut suficient timp să gândească o mutare mârșavă prin care să-i împingă pe pesediști să-și asume rezolvarea problemelor celor din Educație.

„Ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea să se întâmple!“ ar fi mesajul transmis lui Marcel Ciolacu. Liderul social democrat vorbește despre rotativa guvernamentală de mai bine de jumătate de an și se visează în fotoliul de premier. Iată că președintele dumneavoastră s-a gândit să-i îndeplinească dorința lui Ciolacu fix acum, când profesorii au declanșat greva generală, iar cei din Sănătate și din Transporturi au anunțat că urmează să intre și ei în grijă.

Cu un cinism diabolic, președintele dumneavoastră i-a transmis lui Ciolacu că vrea rotativa să aibă loc până la finalul acestei luni, iar totul trebuie să meargă „sticlă“!

Pentru asta, și-a chemat liberalii la o cină de taină în care le-a transmis că trebuie neapărat să facă pasul înapoi și să-l lase pe Ciolacu să rezolve problemele greviștilor.

Mingea e în terenul lui Ciolacu

Liderul PSD a anticipat cumva această mutare și a transmis zilele trecute că nu are rost să se facă acum schimbarea deoarece trebuie rezolvate problemele profesorilor. Ciucă a mușcat momeala și a transmis și el că nu poate renunța acum la fotoliul de premier.

Doar că președintele dumneavoastră a simțit gust de sânge pesedist și a ieșit cu o declarație în care a transmis foarte clar că rotativa se va produce, cel târziu, săptămâna viitoare.

Rămâne de văzut dacă liderul social democrat este atât de disperat după funcția de premier și o va accepta acum, când țara e pe cale să explodeze din punct de vedere social, sau îi va transmite lui Iohannis că mai importante sunt doleanțele profesorilor și că rotativa se poate face și luna viitoare sau chiar în toamnă, mai ales că se anunță noi greve și noi nemulțumiri ale unor categorii sociale.

Pentru a prelua fotoliul de premier, Ciolacu ar putea veni cu noi pretenții, însă riscul este destul de mare dacă ținem cont că visteria este goală, iar profesorii par mai hotărâți ca niciodată să nu renunțe la revendicări.

Indiferent de ce va face Marcel Ciolacu acum, mutarea perversă a lui Klaus Iohannis a dat șah social democraților.

Pe aceeași temă

Cele mai citite