luni, 24 iunie, 2024

O mamă influenceriță va merge la închisoare! Ce a fost în stare să facă pentru a obține mai mulți urmăritori

O femeie cunoscută pe Instagram, Katie Sorensen, a postat în 2020 un videoclip în care povestea cum un cuplu a încercat să-i răpească cei 2 copii, într-un magazin de artizanat din Petaluma, California. Pentru asta, influenceriță va merge la închisoare.

Un judecător de la Curtea Superioară din Sonoma a condamnat-o pe femeie pentru fals în declarații, la 90 de zile de închisoare, joi, 29 iunie 2023, însă doar o lună o va petrece efectiv după gratii.

O mamă influenceriță va merge la închisoare după ce a mințit pe Instagram

Între timp, i s-a interzis prezența pe rețelele de socializare, i s-a ordonat să se supună percheziției și confiscării fără mandat a dispozitivelor sale electronice și să finalizeze un program de instruire pentru prejudicii implicite de 4 ore, pe lângă plata diverselor amenzi și taxe. Ea riscă o pedeapsă maximă de 6 luni de închisoare.

Ea a fost arestată imediat după condamnare.

„Domna Sorensen a fost trasă la răspundere pentru infracțiunea ei și credem că judecătorul a pronunțat o sentință echitabilă. Speranța noastră este că această măsură de responsabilitate va ajuta cuplul care a fost acuzat în mod fals că a încercat să răpească 2 copii mici”, a spus procurorul de caz.

Avocatul femeii, Charles D. Dresow, nu a comentat această decizie.

Pe 7 decembrie 2020, Sorensen a vizitat un magazin de artizanat, Michaels, din Petaluma, California, la nord de San Francisco, împreună cu fiul ei de 4 ani și fiica sa de 1 an.

După ce a cumpărat câteva articole, ea și-a urcat copiii în mașină și a părăsit parcarea magazinului.

„Câteva minute mai târziu, doamna Sorensen a sunat la Departamentul de Poliție Petaluma și a raportat că un cuplu a încercat să-i răpească copiii”, au spus procurorii.

Aproximativ o săptămână mai târziu, Sorensen a publicat un videoclip pe Instagram care descrie cum aproape că i-au fost răpiți copiii, adăugând detalii semnificative care nu au fost comunicate și Departamentului de Poliție din Petaluma.

Cuplul acuzat că ar fi vrut să-i fure copiii a dat-o în judecată

În videoclipul care a fost șters între timp, ea a spus că vrea să-și împărtășească povestea pentru a crește gradul de conștientizare „și pentru a încuraja părinții să fie mai conștienți de mediul înconjurător”. Ea a descris cum a fost urmărită prin magazin de un cuplu care a făcut comentarii despre copii iar apoi a încercat să-i răpească.

Videoclipul a fost vizionat de peste 4 milioane de ori, iar femeia a apărut și la un program local de știri pentru a-și relata povestea, atrăgând atenția unui public mai mare.

Când ofițerii de poliție Petaluma au urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere în care apare și Katie Sorensen, femeia a identificat un cuplu de acolo ca fiind presupușii răpitori.

Cuplul, Sadie Vega-Martinez și soțul ei, Eddie Martinez, care au recunoscut că au făcut cumpărături din magazin, „au cooperat pe deplin cu ancheta” și „au negat acuzațiile care le-au fost aduse”, au spus reprezentanții Departamentului de Poliție Petaluma.

„Voia să aibă mai mulţi urmăritori. Voia conţinut pentru faimă şi pentru bani, pe spatele nostru. Sigur că ne pare rău că este o mamă şi merge la închisoare, dar nu i-a părut deloc rău şi asta o să îi dea o lecţie”, a spus Saddie Martinez, acuzată de răpire.

În 2021, Katie Sorensen a fost acuzată pentru fals în declarații. Ea nu mai are voie să posteze pe rețelele de socializare pentru un an de zile, după ce juriul a hotărât că influencerița va merge la închisoare pentru că a indus în eroare în mod intenţionat.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite