luni, 24 iunie, 2024

Pensiile românilor ar putea întârzia de Crăciun! Ce precizări a făcut șeful Casei de Pensii

Pensiile românilor ar putea întârzia de Crăciun! Președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a declarat cei aproape cinci milioane de pensionari pot sta liniștiți, pentru că vor primi banii lună de lună. Există, însă, și o veste mai puțin bună. De sărbători, pensiile ar putea întârzia câteva zile.

Pensiile românilor ar putea întârzia de Crăciun!

Pensionarii au început săptămâna cu o veste bună. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că de la 1 ianuarie, toate pensiile se măresc cu indicele de inflație, adică 13,5%. Astfel, el a mai spus că mărirea se va aplica tuturor, așa cum cere Constituția, și că inechitățile se vor rezolva cu noua lege a pensiilor.

Cu toate acestea, cele aproape cinci 5 milioane de bătrâni stau cu sufletul la gură după ce au apărut informații conform cărora nu ar mai exista bani pentru plata pensiilor în luna decembrie. Totul a pornit după ce directorul Casei Județene de Pensii Brașov, Diana Itu, a declarat că ar fi în pericol să nu mai poată plăti drepturile celor care ies la pensie, explicând că taxele și impozitele acumulate nu reușesc să acopere ajutorul bănesc către cei 160.000 de pensionari.

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, a ținut morțiș să tranșeze lucrurile.

„Fac o precizare foarte importantă. Aceea că avem banii de pensii. Am auzit zvonuri în piață că avem probleme cu banii, ceea ce nu este deloc adevărat. Poate unele ministere au, dar nu și Casa Națională de Pensii Publice. Lumea trebuie să știe că există bani și că vor primi pensiile la timp înainte de sărbători, așa cum le-au primit și înainte de Paști, de Revelion, de Sfântul Dumitru sau mai știu eu când. Nu se pune problema să ajungem în imposibilitatea de a le mai plăti”, a precizat Daniel Baciu.

Daniel Baciu: „Avem banii de pensii“

Președintele Casei de Pensii va exista o presiune pe poștași care vor trebui să ajungă la timp peste tot în țară.

„În primul rând trebuie sa precizez că noi facem viramentele de bani către Poșta Română și alte bănci începând din 20 noiembrie. Faptul că vor exista câteva zile libere la finele lui noiembrie și început de decembrie nu ne afectează, fiindcă noi asiguram fluxul normal. Sigur, va exista o presiune pe poștași care vor trebui să ajungă și în Munții Apuseni, și la cota 2.000, și la etajul zece al unui bloc din cine știe ce oraș. Dar o vor face, așa cum au mai făcut-o. Însă, fac precizarea foarte importantă că avem banii de pensii“, a menționat Daniel Baciu.

Șeful Casei de Pensii a adăugat că lumea trebuie să știe că există bani și că vor primi pensiile la timp înainte de sărbători.

„Am auzit zvonuri în piața că avem probleme cu banii, ceea ce nu este deloc adevărat. Poate unele ministere au, dar nu și Casa Națională de Pensii Publice. Lumea trebuie să știe că există bani și că vor primi pensiile la timp înainte de sărbători, așa cum le-au primit și înainte de Paști, de Revelion, de Sfântul Dumitru sau mai știu eu când. In plus, menționez și că jumătate din cele cinci milioane de pensionari primesc pensia pe card și acolo e mult mai simplu, printr-o simplă apăsare de tastatură!”, a mai spus Daniel Baciu, după ce s-a speculat că pensiile românilor ar putea întârzia de Crăciun.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.