luni, 4 decembrie, 2023

Rugăciune pentru o călătorie binecuvântată. Ce icoane este bine să ai în mașină atunci când pornești la drum?

Mulți credincioși când pleacă în vacanță citesc o rugăciune pentru călătorie. În timpul sărbătorilor și al concediilor, oamenii pleacă adesea în vacanță. Dacă plănuiți o călătorie lungă, o vacanță sau doar o plecare la țară, nu neglijați sfaturile și ritualurile populare care vă pot proteja de tot felul de surprize neplăcute și chiar accidente în timpul călătoriei.

Cu toții suntem îndrăgostiți nebunește de călătorii. Într-un alt oraș, într-o altă țară, sufletul nostru se odihnește de rutina plictisitoare a muncii de zi cu zi. Călătorind în diferite țări, nu numai că ne relaxăm și ne descărcăm emoțional, dar ne familiarizăm și cu cultura, istoria, obiceiurile și tradițiile unor națiuni întregi. Dar există unii dintre noi, „casnici înrăiți”, care ies rar în oraș dintr-un motiv sau altul. Unii dintre noi simt frică de diverse dificultăți financiare sau de aspectele organizatorice ale călătoriei. Iar mulți dintre ei se tem pur și simplu să nu-și piardă echilibrul spiritual atunci când părăsesc țara de origine. Dacă vă confruntați cu o astfel de problemă spirituală, rugăciunea pentru cei care călătoresc vă poate ajuta.

Rugăciune pentru călătorie. Cum să te asiguri că vei avea parte de un drum ferit de primejdii?

În funcție de mijlocul de transport cu care vă planificați călătoria, există rugăciuni specifice pentru călătoria cu mașina, care este acum mai frecventă, deoarece călătorii itineranți sunt mai predispuși să aleagă acest mijloc de transport.

Trebuie să se țină cont de faptul că deplasarea cu mașina este cea mai traumatizantă. Chiar dacă conduceți cu atenție și cu viteză redusă, puteți fi rănit de alți șoferi care abuzează de regulile de circulație.

Din acest motiv, cea mai importantă rugăminte este pentru șoferii de mașini. În zilele noastre, cumpărarea unei mașini este adesea însoțită de un ritual bisericesc de sfințire, o tradiție care a fost pe deplin îmbrățișată de majoritatea familiilor. În multe mașini se poate vedea o mică icoană a lui Nicolae Făcătorul de Minuni, a lui Iisus Hristos și a Maicii Domnului. Cu un astfel de arsenal, se poate organiza în siguranță o călătorie pe distanțe lungi, fără a ne gândi la probleme.

În față cărei icoane să te rogi pentru o aventură de succes

Rugăciunea în fața icoanei „Ghidului” este, de asemenea, binevenită înainte de a-ți face bagajele pentru o călătorie. Toată lumea vrea să se simtă în siguranță când pleacă de acasă. În astfel de cazuri, această rugăciune adaugă liniște sufletească și ușurează credinciosul de tot felul de griji.

„O, minunată și întreită Împărăteasă a tuturor creaturilor, Maica lui Dumnezeu, Împărate ceresc al lui Hristos, Dumnezeul nostru! Ascultă-ne pe noi păcătoșii și nevrednicii în acest ceas de rugăciune și îngenuncheați cu lacrimi în fața chipului tău nemărginit, zicând cu tandră emoție:

Scoate-ne din șanțul patimilor, Preasfântă Fecioară, izbăvește-ne de toată durerea și întristarea, apără-ne de toată răutatea și calomnia răuvoitoare și de nedreapta și cruda defăimare a vrăjmașului. Tu, Preasfântă Maică, ocrotește poporul Tău de tot răul și dăruiește-i toată bunătatea și mântuirea, dacă nu vom avea un alt mijlocitor în necazuri și împrejurări, și mijlociri calde pentru noi, păcătoșii.

Rogu-te, Preasfântă Doamnă, pe Fiul nostru Hristos Dumnezeul nostru, ca să ne dăruiască nouă împărăția cerurilor; de aceea te mărim totdeauna, ca pe autorul mântuirii noastre, și slăvim numele sfânt și glorios al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, în Treime slăvit și închinat lui Dumnezeu, în vecii vecilor. Amin.”

Dacă intenționați să vizitați o țară de peste ocean sau la o distanță destul de mare, va trebui să folosiți transportul aerian care de asemenea are nevoie de o rugăciune pentru călătorie înainte de plecare. Chiar dacă avionul nu mai este un mijloc atât de periculos de a călători în zilele noastre datorită progresului tehnologic intensiv, acesta provoacă totuși anxietate și îngrijorare pentru viața unor persoane. Rugăciunile pentru cei care călătoresc cu avionul pot fi de ajutor.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite