Salarii foarte mici la Raiffeisen Bank. Iată cât câștigă un angajat. Te-ai fi așteptat?

Publicat:

Raiffeisen Bank este o instituție bancară ce își desfășoară activitatea în mai multe țări, printre care și în România. Deși are profituri uriașe, Raiffeisen Bank pare că oferă salarii mici angajaților săi.

În ultimele zile, românii au început o campanie de boicotare a firmelor cu capital austriac. Este și cazul băncii Raiffeisen Bank a cărei filială mama se află în Austria. Denumirea completă a băncii este Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB).

Salarii mici la Raiffeisen Bank, angajații nu câștigă sume consistente

Salariile pornesc, la Raiffeisen Bank, în funcție de poziția ocupată, de la 2000 de lei până la câteva mii de euro. Așadar, cu toate că este una dintre cele mai mari bănci din România, iar profiturile sunt extrem de mari, salariul unui operator call-center se rezumă la 2.052 de lei. Statistica este oferită de undelucram.ro, site specialist în astfel de lucruri.

Casiera care lucrează în interiorul băncii are un salariu un pic mai mult. Așadar, o poziție de ofițer backoffice câștigă 2.350 de lei. Totuși, lucrurile stau la polul opus când se vorbește despre o poziţie de conducere. Așadar, salariile managerilor pleacă de la câteza mii de euro și pot ajunge la niveluri extrem de mari.

Pe această idee, un manager care are șapte ani de experiență în domeniul bancar poate câștiga 16.500 de lei plus un bonus anual de aproximativ 20.000 de lei.

Profituri uriașe, salarii mici

Ne-am obișnuit că marile companii să găsească artificii în ceea ce privește declararea profitului. Lăsând la o parte acest lucru, este bine de menţionat faptul că băncile din România înregistrează profituri uriașe, așa cum arată statisticile oficiale. Raiffeisen nu putea lipsi din acest top, în contextul în care este pe locul 3 în topul băncilor din România după numărul de clienți. Așadar, în pofida acestui lucru, banca austriacă pare că oferă salarii destul de mici.

În schimb, la BCR lucrurile par un pic mai mari. Conform sursei citate, bancă ce are tot capital austriac, oferă un salariu de 2.000 lei pentru poziția de intern, 3.500 de lei pentru Account Manager. Așadar, salariile sunt mici la Raiffeisen comparativ cu nivelul dobânzilor pe care le practică.   În septembrie 2008, banca avea 2,1 milioane de clienți și o rețea de 1.000 de ATM-uri și 8.500 de POS-uri. Numărul clienților Raiffeisen Bank la finalul anului era de aproape 2 milioane, din care aproximativ 105.000 IMM-uri și 8.000 companii mari și medii, potrivit Wikipedia.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite