luni, 24 iunie, 2024

Salvatorii români au ajuns în Turcia pentru a ajuta la salvarea victimelor cutremurului

Salvatorii români de la DSU au ajuns în Turcia. Aceștia au decolat de pe Aeroportul Otopeni cu misiunea de a ajuta la salvarea victimelor cutremurului.

Vă aducem aminte faptul că un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter a avut loc în Turcia. Sunt peste 4.000 de morți în Turcia, iar numărul lor continuă să crească. La nivel de victime, autoritățile vorbesc despre peste 15.000 de persoane rănite.

Salvatorii români au ajuns în Turcia

Conform datelor existente, salvatorii din cadrul DSU au ajuns deja în Turcia unde urmează să aibă misiuni de salvare a victimelor cutremurului devastator. Într-o postare publicată pe o rețea de socializare, autoritățile naționale arată că în misiune au plecat aproximativ 60 de persoane cu tehnică de specialitate, o echipă medicală, doi câini antrenați special pentru acest tip de misiuni și încă doi câini care fac parte din Clubul Câinilor Utilitari:

” Cele 2 aeronave militare care au transportat echipa de salvatori români și tehnică aflată în dotare au aterizat în Adana, Turcia‼️ Reamintim că în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Turcia prin Mecanismul European de Protecție Civilă, aproape 60 salvatori români( echipe specializate de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți din cadrul UPU-SMURD București -Floreasca, echipă formată din personal specializat și echipă canină din cadrul Clubului Câinilor Utilitari) cu tehnică specializată aferentă au plecat astăzi din București în scopul sprijinirii omologilor lor turci. Echipa de salvatori români a intrat în legătură cu autoritățile turce, aceștia fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin. Totodată, o a treia aeronavă aflată în dotarea Forțelor Aeriene Române este în acest moment în drum spre Adana, pentru a completa tehnica de intervenție, indispensabilă echipelor de salvatori. ” se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență.

Menționăm aminte faptul că România este membră a Mecanismului European pentru Protecție Civilă. În date tehnice asta înseamnă că țara noastră trebuie să răspundă la apelul unor state care se confruntă cu dezastre naturale. În schimb, la rându-i, România poate solicita ajutor internațional în caz că acest lucru se întâmplă pe teritoriul țării.

Cutremurul din Turcia a făcut zeci de mii de victime

Cutremurul din Turcia a îndoliat o țară întreagă. Urmările seismului se văd prin aplitudinea de clădiri dărâmate, prin zecile de mii de victime dintre care peste 4.000 decedate deja. Autoritățile naționale din Turcia sunt în stare de alertă și au explicat faptul că numărul victimelor este așteptat să crească. Sunt multe persoane declarate dispărute și alte câteva mii care se află în stare gravă internate în unitățile de profil. O a doua țară afectată de cutremur este Siria care a solicitat la rându-i ajutor.

Cutremurul din Turcia s-a produs în dimineața zilei de luni ora locală 4.28 și a avut o magnitudine de 7,8 grade pe scara Richter. Ulterior seismului au mai avut loc peste 150 de replici. Cele mai mari dintre ele, 18 la număr, au avut magnitudinea de peste 4 grade, două dintre ele magnitudinea de peste 6 grade, iar un al doilea cutremur s-a produs la câteva ore după primul având magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter.

Așadar, salvatorii români s-au dus în Turcia pentru a ajuta la salvarea victimelor cutremurului. Aceștia nu se află la prima misiune de acest gen, în trecut ei intervenind în Grecia, Franța, sau alte state.

 

 

 

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite