sâmbătă, 2 decembrie, 2023

Incendiu la mănăstirea Sihăstria Putnei din Suceava. Zeci de pompieri intervin de urgență! – VIDEO

În această dimineață a izbucnit un incendiu puternic la mânăstirea Sihăstria Putnei din Suceava. Pompierii intervin de urgență. Incă nu se cunosc motivele de la care a izbucnit incendiu.

Din primele informații se pare că incendiul de la mânăstire a cuprins o anexă de lângă sfântul lăcaș de cult.

Incendiu la mânăstirea Sihăstria Putnei din Suceava

În această dimineață pompierii de la ISU Suceava au fost anunțati printr-un apel la numărul unic de urgență 112 că la mânăstirea Sihăstria Putnei arde o anexă. La fața locului au intervenit pompierii cu 8 autospeciale de stingere dar și un echipaj SMURD.

Conform pompierilor, incendiul se manifestă la interiorul acoperișului, cu degajări mari de fum.  Suprafața clădirii afectate este de aproximativ 200 de metri pătrați. Clădirea nu este destinată cazării, astfel încat nu s-a impus evacuarea de persoane.  Pompierii lucrează pentru lichidarea incendiului.

Nu se cunosc cu exactitate cauzele producerii incendiului, dar după stingerea focului, specialiștii vor vedea ce a provocat incidentul.

România sub semnul incendiilor

În ultimii ani mai multe lăcașe de cult au ars în România. Au fost destule mânăstiri cuprinse de flăcări din diverse cauze. Totuși, în perioada pandemiei de COVID-19 principalele incendii au avut loc în spitalele din România.

Au fost clipe grele pentru personalul medical dar și pentru pacienți. Vorbim despre zeci de pacienți care au ars în saloanele cuprinse de flăcări. Poate cel mai grav incendiu a fost cel de la Spitalul Neamț când au murit mai multe persoane, iar un medic care a salvat viața mai multor pacienți a ajuns în stare gravă la un spital din afara României.

Așadar, pe lângă incendiile din unitățile medicale și mânăstiri, în perioada de iarnă se produc numeroase incendii și în locuințe. Pompierii români au oferit diverse sfaturi pentru a preveni astfel de tragedii. Autoritățile îndeamnă la mai multă prudență și responsabilitate în sezonul rece dar și la mai multă atenție atunci când vorbim despre instalațiile de încălzire artizanale. În acest caz particular, cel al incendiului de la mânăstirea Sihăstria din Suceava vorbim despre inexistența vreunei persoane rănit.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite