miercuri, 24 iulie, 2024

Cine sunt cei patru muncitori morți după explozia de la Călimănești. Cel mai tânăr urma să devină tată!

Patru muncitori au murit după explozia de la Călimănești, județul Vrancea, ce a avut loc miercuri noapte, 20 septembrie 2023, la o magistrală de gaze aflată pe șantierul autostrăzii A7 – Autostrada Moldovei.

Cei patru muncitori morți după explozia de la Călimănești au vârste între 30 și 47 de ani și erau de loc din Vrancea, Neamț și Bacău. Cel mai tânăr avea 30 de ani dintre ei abia făcuse nunta și urma să devină tată.

Cine sunt cei patru muncitori morți după explozia de la Călimănești

Cel mai tânăr dintre muncitorii decedați avea 30 de ani și era din comuna Cârligele. Acesta lucra pe șantierul Autostrăzii Moldova pentru a-și întreține familia. Bărbatul făcuse nunta la începutul lunii septembrie, iar soția sa este însărcinată. Tânărul lucra pe un utilaj, când a fost surprins, cel mai probabil, de suflul exploziei, conductei de gaze. Soția bărbatului în vârstă de 30 de ani este educatoare. Rudele, prietenii și reprezentanții primăriei s-au mobilizat pentru a sprijini familia care trece prin aceste momente cumplite. S-a apelat și la ajutorul cadrelor medicale.

S-a deschis dosar penal

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au deschis un dosar penal în cazul exploziei de la magistrala de gaze de la Călimăneşti. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, dar şi pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă sau nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

ISU Vrancea a transmis că incendiul de la Călimănești, urmat de explozie, s-a produs din cauza unei fisurări a magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7.

„În noaptea de miercuri spre joi, am fost solicitați să intervenim în urma producerii unei explozii urmată de incendiu, pe șantierul Autostrăzii Moldovei, în dreptul localității Călimănești. În urma evenimentului, au rezultat cinci victime rănite. Din nefericire, la fața locului au fost descoperite patru victime carbonizate”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru.

În noaptea de miercuri spre joi, a avut loc o explozie, urmată de incendiu, la o magistrală de gaz de la Călimăneşti. La fața locului, au intervenit șase autospeciale de stingere cu apă și spumă, patru ambulanțe SMURD, o autospecială de transport persoane și victime multiple a ISU Vrancea și cinci ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 05.20.

Patru persoane au fost găsite carbonizate, iar alte cinci au fost rănite, doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, fiind preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti.

Transgaz a luat măsuri și asigură alimentarea cu gaze naturale cu ajutorul unor conducte secundare. Magistrala afectată este Șendreni – Onești, în lungime de circa 180 de kilometri. Oficial, conducta de gaze ar fi trebuit să fie la o adâncime de circa 1,8 metri.

Acum, s-a aflat cine sunt cei patru muncitori morți după explozia de la Călimănești, aceștia având vârste între 30 și 47 de ani și erau de loc din Vrancea, Neamț și Bacău.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.