duminică, 23 iunie, 2024

Samir, polițistul erou care a ajutat un tată să-și respecte promisiunea făcută copilașului său! „Un an de zile am strâns la ei”

O întâmplare emoționantă s-a petrecut zilele trecute în Cluj, al cărei erou a fost un polițist. Unui tată i-a fost furată borseta în care erau banii adunați cu multă sudoare, pentru a-și putea duce copilul în vacanță. Visul celor 2 părea a se nărui sub ochii lor, însă Samir, polițistul erou care a ajutat un tată să-și poată păstra promisiunea făcută fiului său, a intervenit pentru a salva situația.

Samir, polițistul erou care a ajutat un tată să-și ducă fiul în vacanță

Tatăl alimenta mașina la o benzinărie, moment de care un hoț a profitat pentru a-i fura borseta. Agentul de Poliție din cadrul IPJ Cluj, Samir, se pregătea să iasă pe teren, atunci când, în jurul orei 6 dimineața, a văzut un bărbat care plângea disperat. Cum umanitatea și compasiunea îl caracterizează, agentul a mers la el pentru a vedea dacă poate face ceva.

„Vă rog din suflet să mă ajutați! M-am nenorocit!”, i-a spus bărbatul.

Polițistul a observat cât de derutat, abătut și impacientat era acesta, astfel că i-a cerut să detalieze prin ce tocmai trecuse.

„Am pierdut borseta cu banii de concediu. Am pus-o pe mașină când am alimentat și apoi am plecat. Mi-am dat seama după 5 minute. Am oprit, dar nu mai era. M-am întors, am căutat. Nu am găsit nimic. Aveam tot. Acte, banii de concediu. Un an de zile am strâns la ei. I-am promis copilului o vacanță”, a replicat bărbatul, cu lacrimi în ochi.

Samir nu a fost imun la durerea pe care omul din fața sa o avea în privire, în timp ce implora ajutor. Dorința sa cea mai de preț era să își ducă fiul într-o vacanță specială. Pentru moment, însă, totul părea pierdut.
Atunci, polițistul i-a spus să meargă liniștit acasă, și i-a garantat că-l va găsi atât pe făptaș, cât și borseta furată.

„Nu îmi permit să stric bucuria unui copil”, a spus polițistul.

Cum a recuperat Samir borseta cu bani

Primul pas a fost să meargă să vizioneze imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă. El s-a înarmat cu răbdare și, timp de o oră, a stat cu ochii pe toate înregistrările din zonă. După ce a identificat mașina și a urmărit tot traseul parcurs de aceasta, a ajuns și la momentul în care borseta bărbatului a căzut în stradă.
După câteva clipe, un bărbat a coborât din mașină și, asigurându-se stânga-dreapta că nu este nimeni cu ochii pe el, a luat grăbit borseta cu bani, a urcat în autoturism și a plecat. Hoțul conducea o mașină pe numele unei firme, însă, nu a durat mult până când Samir a aflat numele și numărul de telefon al șoferului, pe care ulterior l-a sunat.
În timpul convorbirii dintre cei 2, șoferul care a găsit borseta și care, după cum spune legea, ar fi trebuit să meargă cu ea la politie, a spus că nu a găsit nimic, că este plecat din oraș, și că vine în ziua următoare la secție pentru a clarifica lucrurile.

„Nu ați înțeles, veniți acum. O familie trebuie să plece în concediu. Nu îmi permit să stric bucuria unui copil. Aveți o oră la dispoziție, dacă nu, vin eu”, i-a răspuns Samir.

Bărbatul s-a prezentat în fata polițiștilor cu borseta, în mai puțin de o oră de la convorbire. Din fericire, nu lipsea nimic din ea.

„Voiam să o aduc…”, a spus hoțul.

„Vă rog să-i mulțumiți domnului Samir. El mi-a făcut copilul fericit!”, a spus păgubitul.

Când a intrat în secție, toate speranțele sale erau vizibil pierdute, însă bucuria a fost cu atât mai mare. După ce a verificat conținutul borsetei, și a numărat banii, el a vrut să-l îmbrățișeze și să se revanșeze față de cel care o luase de pe stradă. Însă Samir l-a oprit din a face asta.
Ulterior, după ce aflat în amănunt cum a fost rezolvat cazul, bărbatul l-a luat în brațe pe adevăratul erou, pe Samir.

„Vă mulțumesc! Acum îmi sun soția că putem pleca în vacanță! Cum pot să mă revanșez față de dumneavoastră?”, l-a întrebat bărbatul, care nu-și mai încăpea în piele de fericire.

„Mergeți în concediu și dați-mi un mesaj că ați ajuns cu bine. Faceți copilul fericit”, i-a răspuns Samir.

După ce a ajuns în vacanță, bărbatul a ținut încă odată să-i transmită recunoștință agentului de poliție. El a sunat la IPJ Cluj și a dat vestea cea mare!

„Sunt… și am ajuns cu bine la destinație. Vă rog să-i mulțumiți domnului Samir. Știe el de ce. El mi-a făcut copilul fericit!”, a transmis bărbatul, emoționat.

„Samir este polițist de 17 ani la IPJ Cluj, iar în acest moment lucrează la structura de poliție rutieră. Un caz aparent minor, dar care a redat o imensă fericire unei familii! Felicitări, Samir!”, a fost mesajul publicat de colegii de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru Samir, polițistul erou care a ajutat un tata să-și respecte promisiunea făcută copilașului său.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite