miercuri, 29 mai, 2024

Se dau tichete de Paște 2024: Câți bani se acordă, în funcție de oraș

Valoarea tichetelor de Paște acordate românilor variază în funcție de localitatea în care locuiesc. În anumite zone, sprijinul financiar va fi de 70 de lei, în timp ce în alte regiuni suma poate ajunge la 150 de lei. În apropierea sărbătorilor pascale, unele autorități locale intenționează să aloce fonduri suplimentare pentru a sprijini indivizii aflați într-o situație dificilă din punct de vedere financiar, oferindu-le tichete sociale. Este important de subliniat că acest beneficiu nu este acordat în toate orașele din România.

Tichete de Paște 2024. Câți bani se acordă, în funcție de oraș

Începând cu 1 aprilie 2024, Primăria Techirghiol din județul Constanța, prin intermediul Direcției de Asistență Socială, a început să primească cereri pentru acordarea tichetelor sociale. Acestea vor fi distribuite către anumite categorii de persoane, și anume către cetățenii români cu venit minim de incluziune, în conformitate cu prevederile Legii 196/2016; către persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu; către pensionarii care dispun de venituri proprii nete mai mici sau egale cu 1.450 de lei; pensionarii cu un venit sub sau egal cu pensia socială minimă, stabilit conform legislației în vigoare; indivizii cu venituri nete cuprinse între 1.282 și 1.450 de lei; și către persoanele în vârstă de peste 60 de ani care nu au nicio sursă de venit declarată.

Actele pot fi depuse la Direcția de Asistență Socială din Casa de Cultură Techirghiol, etajul I, sau pot fi trimise prin email la adresa asistenta.sociala@primariatechirghiol.ro. Distribuirea tichetelor sociale către beneficiarii eligibili se vă desfășura în intervalul 22 aprilie 2024 – 30 aprilie 2024.

Pentru a depune cererea pentru tichetele sociale, este necesară o declarație pe propria răspundere, precum și furnizarea unei copii a actului de identitate și a cuponului de pensie, șomaj, pensii speciale sau a adeverinței de indemnizație de handicap.

Zilele în care poate fi încasat acest ajutor

În Slatina, județul Olt, distribuirea asistenței financiare a început începând cu data de 12 aprilie 2024. Tichetele sociale vor fi livrate la domiciliu pentru un total de 4.088 de beneficiari. Primăria Municipiului Slatina a înregistrat un număr de 4.136 de cereri, iar din acestea, 4.088 au fost validate în conformitate cu criteriile stabilite pentru primirea asistenței financiare.

„Tichetele sociale, în valoare cumulată de 150 lei/beneficiar, vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Beneficiarii vor putea valorifica tichetele sociale în cadrul unui număr de 101 unități comerciale de pe raza municipiului. Lista completă a acestor unități comerciale se va găsi în fiecare plic cu tichete sociale ce va fi distribuit beneficiarilor”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Slatina.

Rezidenții din Rovinari, județul Gorj, sunt și ei eligibili pentru primirea tichetelor sociale în perioada Sfintelor Paști. Fiecare tichet are o valoare de 150 de lei în acest municipiu.

Câți bani se acordă, în funcție de oraș, variază de la regiune la regiune. În alte zone din județul Gorj, suma alocată pentru tichetele sociale este de doar 70 de lei. Locuitorii interesați trebuie să depună o cerere specială la autoritățile locale, furnizând actul de identitate și alte documente care să ateste nivelul veniturilor pe care le încasează.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.