marți, 28 mai, 2024

Vrei să faci Paștele în Bucovina? E mai scump ca o vacanță în străinătate

Vrei să faci Paștele în Bucovina? E mai scump ca o vacanță în străinătate
Paștele în Bucovina e mai scump ca o vacanță în străinătate! Cu doar două săptămâni înainte de Paște, românii se pregătesc pentru o scurtă perioadă de concediu, între 1 Mai (zi liberă legală de Ziua Muncii) și 6 mai, a doua zi de Paști.

Paștele în Bucovina e mai scump ca o vacanță în străinătate

În acest an, Învierea Domnului cade pe 5 mai, iar cei care doresc să evadeze din cotidian au căutat să rezerve camere la pensiunile montane. Cei care nu doresc să rămână acasă de Paște pot alege să exploreze diverse locuri minunate din țara noastră.

De obicei, de Paște, mulți români preferă să călătorească în destinații locale, unde tradițiile sunt încă păstrate. Bucovina a rămas una dintre destinațiile preferate ale românilor, iar pensiunile din zonă sunt aproape complet ocupate. Prin urmare, doar cei mai norocoși ar putea găsi ceva disponibil.

Cu toate că tarifele practicate nu sunt deloc modeste, mulți români au optat pentru această zonă. Mulți români au făcut rezervări cu câteva luni înainte. Dat fiind nivelul tarifelor practicate de pensiunile din Bucovina în această perioadă, mulți au ajuns la concluzia că ar putea opta mai degrabă pentru o călătorie în străinătate, mai ales că se apropie și minivacanța de la începutul lunii mai. Indiferent de perspectiva din care privești, este evident că prețurile nu sunt pentru toate buzunarele. Câteva zile petrecute de Paște în Bucovina pot rivaliza, în ceea ce privește costul, cu un city break în străinătate.

Cei care s-au decis în ultimul moment că vor să petreacă Paștele în Bucovina în acest an și sunt în căutarea unei cazări, ar trebui să țină cont că prețurile sunt pe măsura renumelui zonei. Tarifele pornesc de la 60 de euro pe noapte și pot ajunge până la 197 de euro pentru o cameră. Pensiunile de patru margarete, care oferă diverse facilități turiștilor, practică cele mai ridicate tarife.

Care sunt prețurile în Grecia

Pentru o casă întreagă închiriată pe insula Thassos din Grecia, turiștii trebuie să fie pregătiți să plătească peste 200 de euro. Casa dispune de două camere spațioase și de o terasă impresionantă. Este important de menționat că aceste tarife pot suferi fluctuații, având în vedere importanța sărbătorii pentru creștini. Mulți români aleg să iasă din țara de Paște în căutarea unor amintiri deosebite. Prețurile pot crește considerabil până în sezonul estival.

Masa tradițională de Paște în insula Thassos din Grecia este cu adevărat bogată și variată. Aceasta include o gamă largă de preparate culinare pentru toate gusturile, începând de la ouă roșii și miel la cuptor, până la mix grill, care include frigărui, friptură de porc și cârnați. În plus, turiștii se pot bucura de delicii precum chiftele în sos de roșii (smyrneika), calamar cu orez, cartofi la cuptor cu lămâie, oregano și muștar, orez și legume la abur, legume la grătar, paste Bolognese sau supă tradițională de Paște (magiritsa).

De asemenea, din meniul de Paște nu va lipsi celebra salată grecească, alături de alte opțiuni delicioase precum salată cu ton, salată cu paste, coleslaw, salată de legume fierte, tzatziki, salată de vinete și o varietate generoasă de dulciuri locale și fructe de sezon. Este un festin culinar care îmbină gusturi proaspete și tradiționale, garantându-le turiștilor o experiență gastronomică memorabilă.

Paștele în Bucovina e mai scump ca o vacanță în străinătate. Cu toate acestea, Bucovina atrage datorită peisajelor, dar și tradițiilor care se păstrează cu sfințenie. Gazdele de la pensiuni se pregătesc cu mâncăruri alese, iar datinile de Paște din străbuni sunt respectate spre delociul turiștilor. În zonă, mulți pot opta și pentru excursii scurte la mănăstirile Putna sau Voroneț ori pot vizita Vatra Dornei și Suceava.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.