luni, 4 decembrie, 2023

Simona Halep trebuie să dea banii înapoi! „Vreau să-mi spăl numele de aceste acuzații false!“

Vestea suspendării pentru o perioadă de 4 ani pentru Simona Halep a venit ca un trăsnet pentru sportiva româncă. Pe lângă suspendare, Simona Halep a aflat că trebuie să dea banii înapoi pe care i-a câștigat la US Open în 2022, dacă decizia Agenției Internaționale de Integritate în Tenis (ITIA) va rămâne definitivă.

Simona Halep trebuie să dea banii înapoi!

Simona Halep a fost suspendată pentru o perioadă de 4 ani de către ITIA deoarece s-a considerat că s-a dopat cu roxadustat în luna august a anului trecut, la US Open. Românca a fost eliminată încă din primul tur, încasând însă pentru acel singur meci suma de 80.000 de dolari. Banii trebuie dați înapoi, dacă decizia ITIA va rămâne definitivă. Asta deoarece, potrivit regulamentului WADA, agenția mondială antidoping (pagina 83), sportivul care este suspendat pentru dopaj trebuie să înapoieze premiul în bani obținut.

Acum, singura șansă pe care o mai are Simona Halep este să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Decizia ITIA a fost anunțată marți, 12 septembrie 2023, Simona Halep, dublă campioană de Grand Slam, fiind acuzată de două încălcări separate ale TADP. Tribunalul sportiv a transmis că a acceptat argumentul Simonei Halep că ar fi luat un supliment contaminat, dar a stabilit că volumul ingerat de jucătoare nu ar fi putut duce la concentrația de roxadustat găsită în proba pozitivă. În final, instanța a decis suspendarea româncei pe 4 ani, iar Simona Halep mai are șanse mici să revină la Australian Open 2024.

Simona Halep vrea să scape de acuzații

Simona Halep a declarat că intenționează să fac apel la această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și să urmez toate căile de atac împotriva companiei de suplimente în cauză.

„Ultimul an a fost cel mai greu meci din viața mea și, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat viața frumosului joc de tenis. Iau foarte în serios regulile care guvernează sportul nostru și mă mândresc cu faptul că nu am folosit niciodată, în mod conștient sau intenționat, vreo substanță interzisă”, a declarat Halep.

Sportiva româncă nu este de acord cu suspendarea primită, considerând că a prezentat dovezi convingătoare instanței și astfel aceasta ar fi trebuit să i altă decizie.

„Nu accept decizia lor de suspendare pentru patru ani. Într-un raport de 126 de pagini, tribunalul a constatat că am comis ambele abateri care mi-au adus acuzații din partea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA) – un test de urină pozitiv, făcut în timpul competiției, la o substanță interzisă, precum și o încălcare a programului din pașaportul biologic al sportivului. Reprezentanții mei și cu mine am prezentat ITIA, și tribunalului, dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele, inclusiv mai multe întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns în legătură cu testele efectuate în cadrul Pașaportului biologic al sportivului (ABP). Deși sunt recunoscătoare că am în sfârșit un rezultat, după numeroase întârzieri nefondate, și sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt atât șocată, cât și dezamăgită de decizia lor”, a mai spus sportiva româncă.

Simona Halep trebuie să dea banii înapoi pe care i-a câștigat la US Open în 2022, dacă decizia Agenției Internaționale de Integritate în Tenis (ITIA) va rămâne definitivă.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.