Stere Halep comentează acuzațiile aduse fiicei sale. Ce neregularități au fost depistate în pașaportul biologic al sportivei?

Stere Halep, care a fost prezent la petrecerea celor de la Farul Constanța, a reacționat la noile acuzații de dopaj la adresa fiicei sale legate de anumite abateri descoperite în pașaportul ei biologic.

Stere Halep a făcut declarații șocante în urma unor noi acuzații de dopaj survenite la adresa fiicei sale. Tatăl Simonei Halep a fost prezent cu Zicha Hagi pentru a sărbători obținerea titlului Farul Constanța și a vorbit despre noile acuzații de doping adresate fiicei sale.

Ce a spus Stere Halep despre învinuirile aduse Simonei Halep?

Chiar dacă nu a vrut să dezvolte ideea în continuare, Stere Halep s-a limitat la afirmația „Sper să meargă totul bine!”, a anunțat un ziar de sport.

Când Simona Halep a cerut audiere în dosarul de dopaj al lui Roxadustad și a insistat că are toate dovezile necesare că nu a consumat intenționat droguri ilegale, s-a descoperit că există o anumită greșeală în pașaportul ei biologic.

Un pașaport biologic este o metodă folosită de organizațiile anti-doping pentru a monitoriza diferiți parametri ai sângelui pe o perioadă de timp pentru a detecta posibile încălcări anti-doping. ITIA a găsit defecte în pașaportul biologic al Simonei Halep și acum o amenință cu o suspendare și mai mare.

Ce este de fapt un pașaport biologic? Ce acuzație i se adaugă Simonei Halep?

Acest document oferă o modalitate inovatoare și eficientă de a detecta dopajul în sport, permițând sportivilor să fie monitorizați mai îndeaproape pe termen lung. Acesta este dezvoltat continuu de către Agenția Mondială Anti-Doping cu noi module și tehnologii pentru a asigura o luptă mai eficientă împotriva dopajului în sport.

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep este acuzată de o nouă încălcare separată a Programului Anti-Doping pentru Tenis (TADP), în legătură cu nereguli în pașaportul său biologic (ABP). Acuzația suplimentară de constatare a unui rezultat advers la pașaport s-a bazat pe o evaluare a profilului ABP al doamnei Halep de către un grup de experți independenți în materie de ABP.

Această acuzație este separată și se adaugă la acuzația existentă privind Roxadustat, din august 2022, care a declanșat suspendarea provizorie inițială a doamnei Halep”, se arată în comunicatul Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului.

Simona Halep încă așteaptă o ședință de judecată și este foarte supărată de întârzierea acesteia. Audierea ei este programată pentru 28 mai.

Cum a reacționat președintele Agenției Naționale Anti-Doping la situația creată în jurul sportivei?

„Agenţia Naţională Anti-Doping îşi rezervă dreptul de a nu se pronunţa pe acest caz, aflat în curs de desfăşurare, conformându-se astfel rigorilor de comunicare publică prevăzute în Codul Mondial Antidoping şi în Standardul internaţional de gestionare a rezultatelor. În această etapă a procesului, întreaga comunicare este gestionată de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului”, a declarat preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Ştefan Rohnean.

Stere Halep, tatăl jucătoarei de tenis speră că totul se v-a rezolva curând. Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi la Wimbledon în 2019, este suspendată provizoriu din octombrie anul trecut, după ce a fost testată pozitiv la roxadustat în timpul US Open, în august 2022. Această moleculă interzisă stimulează producţia de globule roşii şi este interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA). Halep riscă până la patru ani de suspendare în primul caz, conform AFP.

Pe aceeași temă

Cele mai citite