luni, 24 iunie, 2024

Simona Halep ar putea reveni pe teren. Ce se întâmplă cu participarea sa la Australian Open

Vestea bună a începutului de an o priveşte pe Simona Halep, care ar putea reveni pe teren mai devreme decât se aştepta. Sportiva este încă suspendată provizoriu din circuitul tenisului profesionist, după ce a fost acuzată de dopaj.

Vă aducem aminte că tenismena a picat testul antidoping după turneul UŞ Open.

Vestea momentului! Sportiva Simona Halep ar putea reveni pe teren

Cunoscută tenismena este suspendată de câteva luni, după ce testele au arătat că a utilizat substanţa Roxadustat. Însă, cu toate acestea, mai multe probe de la dosar ar putea convinge judecătorii să o lase să joace la Australian Open.

Vestea că sportiva ar putea reveni mai devreme pe teren a fost dată de colega sa de breaslă, Monica Niculescu. De asemenea, tot mai mulţi voci din tenisul romanesc susţin acest lucru.

Vă aducem aminte faptul că Monica Niculescu în momentul în care a plecat spre Australia a declarat că este sigură că fostul numărul 1 WTA va reveni pentru că este nevinovată.

„Sunt sigură că o să revină în curând, pentru că e nevinovată. Sper să o vedem cât mai repede! Când o văd pe teren? Sper că la Indian Wells și Miami. Eu cred că e nevinovată și se va rezolva. Va juca încă 2-3 ani, sunt sigură”, a declarat sportivă.

La scurt timp după acuzații, Simona Halep a angajat o agenție franceză de toxicologie și farmacologie. Aceasta a identificat sursele de contaminare cu substanţa interzisă. Testul pozivit al Simonei datează de pe 29 august 2022, după ce a fost eliminată încă din primul tur la US Open.

„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Cristian Jura pentru prosport.ro.

Simona Halep nu se mai află în Top 10 WTA

Din păcate, Simona Halep nu a mai reuşit să joace niciun meci în ultima perioadă din cauza acuzațiilor de dopaj care i se aduc. Astfel, sportiva din Constantă a pierdut destul de multe puncte şi nu mai face parte din Top 10 WTA în prima parte a anului 2023. După începerea turneelor din Australia și Noua Zeelandă, Simona Halep s-a clasat pe locul 12 în WTA Live. În aceeaşi ordine de idei, în funcție de rezultate obținute, clasamentul WTA Live poate suferi schimbări, iar fostul număr 1 mondial ar putea coborî și mai mult.

Important de precizat este că Irina Begu, o altă tenismenă din România, o susține pe Simona Halep. Aceasta spera ca totul să se rezolve în favoarea fostului numărul 1 WTA cât mai repede. Irina Begu a menţionat recent că a vorbit cu Simona Halep și că i-a transmis un mesaj de încurajare.

„Am vorbit cu Simona și i-am transmis un mesaj, am încercat să o încurajez cât se poate de mult, în această perioadă. Este o situație delicată și sper să se rezolve cât mai repede în favoarea ei,” a precizat sportivă.

Astfel, Simona Halep ar putea reveni curând pe teren pentru a încerca să ajungă din nou în Top 10 WTA.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite