vineri, 19 iulie, 2024

Acuzații grave vin din Anglia: Simona Halep a fost dopată și la Wimbledon!

Cazul de dopaj al Simonei Halep ia amploare, iar în presa internațională a apărut informația potrivit căreia Simona Halep a fost dopată și la Wimbledon, în 2022.

Simona Halep a fost dopată și la Wimbledon!

După mai bine de un an de la momentul în care a fost oprită să joace, Simona Halep a primit o o suspendare de 4 ani. Acum, singura cale de a contesta decizia este să se adreseze la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Chiar dacă Simona Halep spune că nu a folosit în mod intenționat substanțe interzise, a apărut o informație care susține faptul că dubla campioană de Grand Slam ar fi fost dopată și la Wimbledon 2022.

Publicația The Guardian scrie că în motivarea sentinței de suspendare pe 4 ani a Simonei Halep, există bănuiala că sportiva ar fi folosit suplimentul care conține roxadustat încă din martie 2022.

„Tribunalul bănuiește că Halep s-a dopat și la Wimbledon”, este titlul dat de ziarul britanic, care prezintă partea din motivație în care Tribunalul arată că există bănuieli solide că Halep s-ar fi dopat și la Wimbledon 2022

„Nu există nicio afirmație fără echivoc din partea grupului de experți pentru acuzația de dopaj sanguin în legătură cu turneul de la Wimbledon din iunie/iulie 2022…, dar există termenul ‘foarte probabil’”, scrie sursa citată.

Publicația britanică continuă să spicuiască din motivarea suspendării pe 4 ani a Simonei Halep și arată că ITIA a acuzat-o pe jucătoarea noastră că ar fi folosit o substanță interzisă începând din martie 2022.

„O acuzație cheie a ITIA cu privire la circumstanțe agravante este că jucătoarea trebuie să fi folosit o substanță sau o metodă interzisă cel târziu din martie 2022. Cu toate acestea, deși există motive solide de suspiciune, nu suntem confortabil mulțumiți că acest lucru este așa”, se arată în motivare.

Tocmai din cauză că nu s-a putut stabili cu exactitate dacă Simona Halep s-ar fi dopat încă din luna martie, iar Tribunalul a respins cererea ITIA de a o deposeda pe sportivă de premiile și rezultatele obținute din martie 2022 și până la momentul suspendării provizorii.

Acuzații grave aduse de ITIA: „Dopajul a fost repetitiv și sofisticat!“

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) i-a adus acuzații grave Simonei Halep în timpul procesului în care românca a fost suspendată 4 ani.

Simona Halep a fost găsită vinovată de două încălcări ale Programului anti-doping, după ce a picat testul pozitiv la US Open 2023 și i s-au găsit nereguli în pașaportul biologic. Acuzatorii de la ITIA au interpretat aceste nereguli într-un mod incredibil, făcând afirmații grave la adresa sportivei noastre.

În motivarea extinsă a deciziei tribunalului se arată că neregulile din pașaportul biologic al Simonei Halep au apărut în martie 2022. ITIA a acuzat-o pe Halep că s-a dopat cu bună știință, în mod repetat, reușind să fenteze controalele până pe 29 august. Mai mult, Simona Halep a fost dopată și la Wimbledon.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.