luni, 24 iunie, 2024

Semnal de alarmă tras de bărbatul păcălit prin metoda „Maradona“: „Mizează pe faptul că nu oricine știe să evalueze cantitatea de lemne livrate!“

În județul Olt, escrocheria “Maradona” face victime una după alta în rândul oamenilor care doresc să cumpere lemne. Hoții se bazează pe faptul că nu oricine știe să evalueze cantitatea de lemne livrate. Aceștia le arată camioneta ticsită cu lemne, când în realitate au montat în interior un schelet gol pe care au aranjat lemnele ca niște piese de lego. Până ce cumpărătorul realizează că este tras pe sfoară, hoții se fac dispăruți.

Un cumpărător din satul Salcia, județul Olt, și-a dat seama de schemă, iar camera de supraveghere din curte a surprins totul, astfel că înșelătoria a putut fi dovedită. Aceștia au aranjat lemnele doar pe marginea scheletului gol, în interior rămânând spațiu gol.

Hoții mizează pe faptul că nu oricine știe să evalueze cantitatea de lemne livrate. Care sunt principalele ținte

Paguba a fost calculată de bărbat la aproximativ 600-700 de lei. Astfel că, deși el plătise 1.200 de lei, hoții i-au adus doar jumătate din cantitatea de lemne pentru care a plătit.

Norocul său a fost că a avut montată o cameră de supraveghere în curte, altfel acesta a declarat că nu ar fi putut să-și dea seama, cum nu și-au dat seama multe alte persoane înaintea sa.

De cele mai multe ori, oamenii nu pot să aproximeze din privire cantitatea pe care ar fi trebuit să o primească. Aceștia își dau seama de înșelătorie abia după ce descoperă prezența scheletului gol din interior. Victime cad cel mai adesea bătrânii care pot fi luați mai ușor la repezeală. Vecinii bărbatului care a dat în vileag public toată mascarada, au spus că pierderea vine atât din cantitatea incorectă livrată, cât și din calitatea lemnelor pe care hoții le vând.

Cumpărătorii păcăliți au reacționat la filmarea cu hoții de lemne

Un alt vecin a povestit că tactica aceasta a lor este un veche. Încă de acum 5-6 ani se știa de treburile necurate pe care le învârt vânzătorii de lemne prin zonă. Acesta povestește că, având cunoștință de modalitatea lor de a acționa, i-a gonit imediat din curte când aceștia i-au propus o ofertă.

Clipul video filmat în curtea bărbatului a fost postat online și a devenit viral, ceea ce a pus polițiștii pe o pistă pentru a le putea veni de hac escrocilor. Polițiștii au aflat că hoții sunt din comuna Băilești-Argeș, care se află la o distanță de 100 km de victimele pe care le au ca țintă. Ancheta se află în desfășurare pentru a afla numărul victimelor păcălite, hoții fiind cercetați pentru înșelăciune.

Foști cumpărători care au trecut prin aceeași situație, au reacționat și ei la filmarea devenită virală.

„E veche! Am pățit-o acum mulți ani. Când le-am spus de Poliție mi-au făcut reducere încă 50%. De fapt, cam atât valorau lemnele”, „Lemne cu nisip! La cântar iese bine, la cubaj nu prea”, ”Primul rând de jos puse în picioare și restul normal să pară mai multe“, au susținut unii dintre aceștia.

Escrocilor care mizează pe faptul că nu oricine știe să evalueze cantitatea de lemne livrate le-a fost întocmit dosar penal pentru înșelăciune, iar cercetările continuă pentru cercetarea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale.

 

 

 

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite